Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

21 Νοεμβρίου : Η γιορτή των λαχανικών


Φωτό ΧΡ
Κάποιος πρότεινε σε πέντε γινωμένες τομάτες, μία πράσινη πιπεριά, μία κίτρινη πιπεριά μία κόκκινη, ένα κολοκυθάκι, δύο κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους, και μισό πράσο πως σήμερα είχαν τη γιορτή τους ! Ναι τη γιορτή τους 21 Νοέμβρη 2008. Τι να κάνουνε τι να κάνουμε σκέφτηκαν τα λαχανικά, και να η ιδέα μιας τομάτας να πιούνε, να χορέψουν και να φαγωθούνε έγινε αποδεκτή από όλα με ενθουσιασμό ! Μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους χρησίμευσε ως πίστα ! Αυτό-καθαρίζονται τα κρεμμύδια και τα πράσα και αυτό-ψιλοκόβονται. Πηδάνε μέσα στη κατσαρόλα όπου 25 γραμμάρια βούτυρο με 50 γραμμάρια λάδι άρχισαν να ιδρώνουν και σε λίγο όλα μαζί να μαλακώνουν. Άρχισαν να διψάνε ! Ζήτησαν άσπρο κρασί να ξεδιψάσουν και να μην πάρουν φωτιά. Λίγο πετιμέζι πάρα κει δεν δίστασε να παίξει το ρόλο του συντονιστή (ενζύμου) και στο τέλος έπεσε και αυτό μέσα ! Τι όμορφα που ήσαν όλα μαζί ! και δώστου γύρω-γύρω-φέρναν-γύρω -γυρω κυνηγώντας ένα παιχνιδιάρικο κουτάλι !

Η ντομάτα από τη φύση της ντροπαλή χρειάστηκε παρακάλια να αυτό-ψιλοκοφτεί και να βουτήξει στη κατσαρόλα ! Άρχισε σε λίγο να χορεύει (βράζει) μέσα στο ζουμί της ! Ήλθε η σειρά του αυτό-ψιλοκομμένου κολοκυθιού και των πιπεριών να πηδήσουν μέσα τελευταία, για να διατηρήσουν το χρώμα τους μέχρι τέλος ! Παλαμάκια, λουλούδια και αρώματα στο χορό των λαχανικών έριχναν το αλάτι, το τριμμένο πιπέρι, η δάφνη το μπαχάρι το γαρύφαλλο και η κανέλα ! Τι απόλαυση, τι χορός, τι γλέντι !
Ήπιαν λοιπόν τα καλά λαχανικά το κρασάκι τους και χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσης !
…………………………………………………………………………………….
Την ημέρα αυτή λοιπόν θα τη θυμούνται τα παιδιά γιατί η μακαρονάδα «πρίμα βέρα» τους άρεσε πολύ καθώς μάλιστα συνοδευόταν και από μία παρμεζάννα reggiano !
Prima Vera
Πρίμα είπαν τα καλά μας λαχανικά
Και πήδηξαν στη κατσαρόλα μαλακά
Συμφωνούμε με το λευκό κρασί
Να σιγοβράσουμε όλα μαζί
Και όπως σήμερα είναι μια ωραία μέρα
Θα φάνε τα παιδάκια μια σάλτσα βέρα

Χρήστος Ρουμελιώτης

Αθήνα, 21/11/2008 3:58 μμ


Φωτό ΧΡ

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET