Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Μοσχαράκι ακοκκίνιστο

Μοσχαράκι ακοκκίνιστο με χυλοπίτες Μετσόβου ΜΙΣΚΟ !
Στη μαγειρική δεν υπάρχουν αδιέξοδα! Αν θέλεις να μαγειρέψεις μοσχαράκι κοκκινιστό και δεν έχεις φρέσκες ντομάτες για σάλτσα και δεν θέλεις τα πουαρό, τους τυποποιημένους τοματοπελτέδες κλπ, το πας αλλού ! Να λοιπόν η συνταγή: Υλικά για 5 άτομα: Ένα (1) ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι. Είκοσι πέντε (25) γραμμάρια μπέϊκον ζουλιέν, 150 γραμμάρια πραγματικό ελαιόλαδο από το χωριό. Μισό κιλό τρυφερό μοσχαράκι νουά ή ποντίκι κομμένο σε κομμάτια 3εκΧ3εκ. 200 γραμμάρια άσπρο κρασί. ¼ κιλού μανιτάρια βιολογικά κομμένα εμανσέ. Λίγο κόκκινη πιπεριά και 2 μικρά τρυφερά καρότα σε συμπαθητικές φετούλες. Μίγμα από 4 πιπέρια τριμμένα. 2-3 κόκκους μπαχάρι. Αλάτι. 1 αστεράκι αστεροϊδούς γλυκάνισου. 25 γραμμάρια βούτυρο μαργαρίνη και ½ χυλοπίτες ΜΙΣΚΟ. 100 γραμμάρια παρμεζάνα. Λίγο χυμό από πορτοκάλι. Ζωμό βοδινού φρέσκο μισή συσκευασία.
Τι κάνουμε: Σε μία χύτρα (για γρήγορη εκτέλεση) ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι και το μπέϊκον και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. (Αν θέλουμε το μπέϊκον το έχουμε βράσει και έχει αποβάλει το πολύ λίπος). Ρίχνουμε και κομμάτια του κρέατος και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά. (Αν θέλουμε και αυτά τα έχουμε περάσει από μία βράση). Σβήνουμε με κρασί άσπρο και αφήνουμε τα υλικά να τα πούνε αρκετά μεταξύ τους! Στη συνέχεια αδειάζουμε το βαζάκι με τα μανιτάρια μαζί με το ζουμί τους μέσα στη χύτρα. Προσθέτουμε και τη ψιλοκομμένη πιπεριά και τις ροδελίτσες του καρότου! Όλα ωραία και καλά. Μια κουταλιά της σούπας αλάτι, ένας αστεροειδής γλυκάνισος και τα 4 καλά μας πιπέρια θα δώσουν διακριτικές γεύσεις όχι πολύ βαριές! Αφήστε τα λοιπόν να βράζουν πάντα όμως το νου σας μην τυχόν και πιούνε το ζουμί τους και κολλήσουν προς το τέλος. Σε 40-50 λεπτά θα είναι έτοιμα.
Τις χυλοπίτες τις έχουμε βράσει σε μια κατσαρόλα 11 λεπτά σε νερό λίγο λάδι και λίγο φρέσκο ζωμό βοδινού και ένα μισό λεμόνι! Τις ανακατεύουμε "στενά" και όταν βράσουνε τις σουρώνουμε τους ρίχνουμε λίγο βούτυρο και χυμό πορτοκάλι και τις σαλεύουμε να μην κολλήσουν. Τα περιεχόμενα των δύο μαγειρικών σκευών τελικά τα αναμιγνύουμε και voila το δεκανόστιμο πιάτο! Μοσχαράκι ακοκκίνιστο! Η παρμεζάνα συνοδεύει άριστα την παρασκευή. Η γευστική επιβράβευση είναι σίγουρα αναμενόμενη πριν ακόμα το δοκιμάσετε! Προσοχή όμως στα υλικά και τη πίστη στο αποτέλεσμα!
Καλή όρεξη - Bon apetit !
Χρήστος Ρουμελιώτης
Αθήνα, 29 Ιανουαρίου 2010

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET