Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Αρχαία Σικυών

Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Σικυώνας άρχισε να ανακαλύπτεται ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών της Αθήνας ανέσκαψε τμήμα του αρχαίου θεάτρου. Ο υπόλοιπος αρχαιολογικός χώρος ανασκάφτηκε από την αρχαιολογική εταιρεία κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα με την εποπτεία κυρίως του αρχιτέκτονα – αρχαιολόγου Αν. Ορλάνδου. Ο ΧΩΡΟΣ : Τα μνημεία που έχουν ανασκαφεί ανήκουν στην ελληνιστική και τη ρωμαϊκή εποχή, αποτελώντας τμήμα της πόλης που ιδρύθηκε το 303 πχ. από τον Δημήτριο τον Πολιορκητή. Έχουν αποκαλυφτεί από τα δημόσια κτήρια της αγοράς, το θέατρο, το στάδιο και το βαλανείο (ρωμαϊκές θέρμες), όπου στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο. Στην αγορά έχει ανασκαφεί επιμήκης δωρικός ναός, οι φάσεις του οποίου χρονολογούνται από την αρχαϊκή έως και την ελληνιστική εποχή. Κατά τη παλαιοχριστιανική εποχή μετατράπηκε σε βασιλική. Στο ανατολικό τμήμα της αγοράς έχει ανακαλυφτεί το Βουλευτήριο και μία επιμήκης στοά, που κατασκευάστηκαν τον 4ο πχ αιώνα. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή το Βουλευτήριο μετατράπηκε σε θέρμες (δημόσια λουτρά), ενώ και η στοά δέχτηκε κάποιες επισκευές. Το νοτιοδυτικό τμήμα της αγοράς, στις υπώρειες της ελληνιστικής ακρόπολης δεσπόζει το Γυμνάσιο – Παλαίστρα, που χρονολογείται στην ελληνιστική και τη ρωμαϊκή εποχή.
Το μνημειακό συγκρότημα διατάσσεται σε δυό άνδηρα (επίπεδα) που επικοινωνούν μεταξύ τους με τρείς κλίμακες ανόδου. Ξεχωρίζουν οι δύο κρηναίες κατασκευές τοποθετημένες κατά μήκος του αναλημματικού τοίχου που συγκρατεί το ανώτερο επίπεδο του οικοδομήματος. Το θέατρο, λαξευμένο σε φυσικό κοίλωμα στις υπώρειες της ελληνιστικής ακρόπολης, χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα πχ. Αποτελείται από το κοίλο, την ορχήστρα και την σκηνή, ενώ μοναδικά δείγματα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής αποτελούν οι δύο θολωτές δίοδοι στα άκρα του κοίλου για την είσοδο των θεατών. Κατά τη Ρωμαϊκή εποχή δέχθηκε προσθήκες κυρίως στο σκηνικό οικοδόμημα. Το στάδιο στα δυτικά του θεάτρου, αν και δεν έχει ανασκαφεί, διαγράφεται λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Στο νότιο άκρο του διακρίνεται η σφενδόνη, ενώ ο επιμήκης στίβος απολήγει σε αναλημματικούς τοίχους που συγκρατούσαν τις επιχώσεις στο βόρειο άκρο. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Το Μουσείο της Σικυώνας στεγάζεται σε τμήμα του ενός ρωμαϊκού Βαλανείου (Θέρμες) και βρίσκεται βόρεια της αγοράς της ελληνιστικής και ρωμαϊκής πόλης. Πρόκειται για δημόσια λουτρά, κατασκευασμένα από πλινθοδομή, που διατηρήθηκαν σε αρκετά καλή κατάσταση, καθώς οι τοίχοι τους σώθηκαν σε ύψος 4 μ. Το 1935, ο καθηγητής Αν. Ορλάνδος ανέσκαψε το μνημειακό συγκρότημα και διαμόρφωσε τέσσερις χώρους του σε αρχαιολογικό μουσείο.
Επισκεφτείτε το site : http://www.sikyon.com.
Το ανωτέρω κείμενο είναι δάνειο από τη μπροσούρα του Υπουργείου Πολιτισμού για την αρχαία Σικυώνα ένα χώρο που την ιστορία του τέλεια την περιγράφει η Ελένη Παπακυριάκου-Αναγώστου στο site www.sikyon.com ! Ο ΧΡ παραθέτει τις δικές του αποτυπώσεις μέσα από φωτογραφίες που μιλάνε και λένε το πόνο τους...
Η φωτογράφηση επραγματοποιήθει στις 14/11/2011 κατά τη διάρκεια επίσκεψης συγγενών μας στο Βασιλικό και ήταν μαζί μου ο Χρίστος Χρ. Ρουμελιώτης και ο Ιάσονας



































































































































































No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET