Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Με το βλέμμα στην πόλη Αθήνα


Όλο και βρίσκεις μια όμορφη γωνιά κατά μήκος των δρόμων της Αθήνας, όταν κοιτάξεις προσεκτικά. Παρτέρια, πάρκα αν και εγκαταλειμμένα, απεριποίητα θαμνοειδή, αυτόφυτα λουλούδια, πράσινο υπάρχει αρκετό. Στην Ελλάδα όμως του 2012 δεν θέλουμε ή δεν γνωρίζουμε τι αξία έχει η δημόσια εικόνα της πόλης, για τον κάτοικο, τον πολίτη, τον επισκέπτη, τον νέο, το παιδί. Η πόλις και το περιβάλλον της εκπέμπει σε πολλές περιπτώσεις αρνητικά μηνύματα εξ' αιτίας μιας χαρακτηριστικής αδιαφορίας για τις λεπτομέρειες αλλά και για χοντρά ζητήματα. Δεν θέλουμε να μηδενίσουμε την προσπάθεια των κλαδευτών, κηπουροτεχνιτών, ειδικών, γεωπόνων και όλων όσων ασχολούνται με τα θέματα αυτά (δημοτικές υπηρεσίες). Ξαφνικά μπορούν να μας πουν να ορίστε το εαρινό κλάδεμα των δένδρων που θα δώσει μια πρασινάδα στην πόλη, να οι νεραντζιές, να οι κουτσουπιές και ούτω κάθε εξής. Ασφαλώς γίνονται προσπάθειες από τους δήμους αλλά πρέπει και οι πολίτες να κοιτάξουν ότι τους αφορά. Οικόπεδα, μάντρες, πεζοδρόμια, εγκαταλειμμένα παρτέρια, να μην πετάνε σκουπίδια όπου κι όπου και να βοηθούν τις υπηρεσίες με εθελοντές σε κοινές πρωτοβουλίες διευθέτησης, καθαριότητας, αναδάσωσης κλπ. Θεωρώ πολύ θετική πχ τη πρωτοβουλία του sky για αυτό το σκοπό. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω. Αλλά ας ξαναγυρίσουμε λίγο πίσω στο Αθηναϊκό τοπίο. Η φύση από μόνη της (δένδρα, σπόροι, εποχιακά άνθη, αγριολούλουδα, χόρτα, πουλιά) όπου ο άνθρωπος αφήνει στη τύχη το έδαφος ή το έργο του, φροντίζει να αναπληρώνει τα δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα κενά των ανθρώπων και να μεταδίδει άφθονους χρωστικούς και εικαστικούς τόνους σε όσους έχουν ανάγκη να την αφουγκράζονται ... Την ευχαριστούμε.



Το post αυτό αφιερώνεται στον πανέμορφο παραδοσιακό ξενώνα "Αγρόκτημα" στο Λεωνίδιο Αρκαδίας οι ιδιοκτήτες του οποίου εύχονται σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET