Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Πάμε πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στο Hotel Epidavros!

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013 μεσημεράκι, απόβροχο με τον ουρανό να προσπαθεί να συνέλθει από το γκρίζο που τον σκέπασε πρωί πρωί και τις χαρουπιές εμφανώς ευχαριστημένες από το απρόσμενο νεράκι που ήπιαν κατηφορίζουμε την Αγίου Κωνσταντίνου με προορισμό το Hotel Epidavros στην Κουμουνδούρου 14, στο μέσον της απόστασης Πλατεία Ομονοίας - Πλατείας Καραϊσκάκη και γειτονιά του ναού του Αγίου Κωνσταντίνου! Ο φακός φυσικά δεν μπορεί να αντισταθεί στο έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ  και να μην αποθανατίσει το πρόσφατα ανακαινισμένο εσωτερικά και εξωτερικά αριστούργημά του. Η μνήμη και αυτή προκαλεί γιατί η πλατεία του Αγιου Κωνσταντίνου για τους παλαιότερους ήταν μέχρι τη δεκαετία του '70 ο τερματικός σταθμός των ΚΤΕΛ Πελοποννήσου! Εξ ου φαίνεται να δικαιολογείται και η ύπαρξη πολλών ξενοδοχείων στην γύρω περιοχή για την εξυπηρέτηση των προερχομένων από την επαρχία επισκεπτών της πρωτεύουσας !


Σήμερα βέβαια ο σταθμός έχει απομακρυνθεί, η πελατεία των γύρω ξενοδοχείων έχει άλλη σύνθεση ωστόσο το άρωμα, παρ' όλες τις δυσκολίες παραμένει και ιαίνει... και ο πελάτης από το Γύθειο επιμένει... να μένει πλατεία και μάλιστα σε ένα μοντέρνο ξενοδοχείο σαν το Hotel Epidavros και να χαίρεται την εξυπηρέτηση και την φιλικότατη ατμόσφαιρα του! Αλλά μας παρέσυραν οι αναμνήσεις... και η φωτο-μηχανή επιμένει στο τώρα! Ναι η πλατεία είναι πανέμορφη, καταπράσινη, λίγο ταλαιπωρημένη βέβαια από την άκαρδη και ά-δημη α-καθαριότητα και συλημένη από κάποιες ρόδες που έχουν στρογγυλό-αράξει καταμεσής της κάνοντας παρέα στον επίσκοπο Έλους Λακωνίας Άνθιμο Σκαλιστήρη .. χωρίς βέβαια αυτός να το έχει ζητήσει...
Ναι ο ναός έχει χάρες αλλά είναι κρυμμένες πίσω από άχαρες λαμαρίνες και ταμπέλες και προστατευτικά δίχτυα. Ναι δύο κλασσικά κτίρια μαζί με τον ναό αντιστέκονται στο χρόνο και ομορφαίνουν την πλατεία, η πασχαλιά παρούσα και ανθοφορούσα, κόσμος γενικά στη πλατεία και στα μπαρ και στα καφενεία, και πιστοί στην εκκλησία και free of charge διημέρευση στη δημο+κρατική μακάρια πεζο-ησυχία και στα παγκάκια στην άγια πλατεία, άστεγοι πελάτες από μία άγνωστη συνοικία !
Η φωτο-μηχανή δεν κουράζεται να αποτυπώνει το τοπίο χωρίς να γνωρίζει ότι ο κάτοχός της κάνει refresh παλιών οπτικών εικόνων... Ο κ.Κώστας βρίσκεται στα top του Hotel Epidavros ασχολούμενος επιτελικά με την προβολή και προώθηση του ξενοδοχείου σε νέους τόπους, χώρους, χώρες και ανθρώπους, ο δε κ.Γιώργος στην υποδοχή για τη φροντίδα των πελατών ώστε να μην τους λείψει ούτε ένα χαμόγελο και ούτε μια καλή κουβέντα...
Σημ1. Τα δένδρα της πλατείας είναι ομιλητικά...
Σημ2. Τα πρόσωπα της πλατείας αληθινά...
Σημ3. Τα σκουπιδάκια πραγματικά (που καλούν τη δημοτική αρχή και όχι μόνο να τα απομακρύνουν σε χρόνο υπό το μηδένXdt γιατί δεν το αντέχουν και αυτό δεν συνάδει με τους νόμους της φιλοξενίας της προόδου του πολιτισμού και της ιστορίας αυτού εδώ του τόπου).
Σημ4. Ο κεκαλυμμένος με πράσινα ράσα και λαμαρίνες Άγιος Κωνσταντίνος και αυτός είναι εκτός φρενών γιατί αυτό δεν συνάδει με τα άγια τροπάρια της εκκλησίας και καλεί τολμηρούς χορηγούς να συνδράμουν στην αναστήλωσή του ή την πολιτεία στην αντισεισμική του ίσως προστασία, έναντι ανταποδοτικών οφελημάτων από τον θρησκευτικό τουρισμό ή των μετοχών new openfund parteners...
Σημ5. και ο επίσκοπος Ελους Λακωνίας Άνθιμος Σκαλιστήρης εν λευκή περιβολή, περιμένει υπομονετικά να  γίνουν κάποια απ' αυτά...
Σημ6. Ανθιμος Σκαλιστήρης (Επίσκοπος Ελους Λακωνίας)
Όσο ο ήλιος θα φέγγει
και θα λούζει τη γη
και όσο η θάλασσα θα στεφανώνει
την ακρογιαλιά του Μωριά
Σ' όλες τις πόλεις, τα χωριά
και τα νησιά της Ελλάδας
μέσα στις εκκλησίες
και έξω από αυτές θα εξυμνούν
το άγιο και μεγάλο αρχιεπίσκοπο Έλους Λακωνίας
Άνθιμο Σκαλιστήρη... τουρκομάχο
και μπροστάρη τoυ 1821 !
Σημ7. Δεν είναι σύμπτωση ότι κάποιοι πελάτες από τη Λακωνία επιμένουν στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου !
Σημ8. Τώρα θέλουμε και άλλους πελάτες από άλλους τόπους και χώρες πχ Ισπανία πχ. Ρωσία και πάντα περισσότερους από Γαλλία να τους γνωρίσουμε την ιστορία της πλατείας του Αγίου Κωνσταντίνου ! 
Σημ9. Ζητούνται χορηγοί κοινωνικής εταιρικής ευθύνης!  θα ανταμειφθούν πλουσιοπάροχα για το έργο τους!
Σημ10. Γράφει ο Χρίστος ή Χρήστος Ρουμελιώτης μετά από σύντομο πέρασμα από την πλατεία και το Hotel Epidavros και αφιερώνει το ηλεκτρονικό αυτό αποτύπωμα στους συντελεστές του αρεστού από τον Ξένιο Δία αλλά και από τον επίσκοπο Άνθιμο Σκαλιστήρη έργου του Hotel Epidavros !
Σημ11. Ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή με θέληση και επιμονή για την αναμόρφωση της περιοχής, υπάρχει τρόπος !
Υστερόγραφο Δεκ.2016. Ο ναός έχει αποκατασταθεί και έχει αναδείξει την περιοχή και την πλατεία. Όμως ευρύτερα η περιοχή χρειάζεται πολλές παρεμβάσεις.

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET