Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Πειραιάς, λιμάνι, Ηλεκτρικός σταθμός, ξενοδοχείο, Σπάρτη, κτίριο Γαλλικής Πρεσβείας, Ναυαρχείο, Πολεμικό Ναυτικό, προπολεμικά, Πολιτισμός

Hotel Sparti. 24 αξιοπρεπή δωμάτια σε 2 ορόφους. Ξενοδοχείο λίγα μέτρα από το Λιμάνι του Πειραιά και τον Ηλεκτρικό σταθμό. Το ξενοδοχείο αυτό κληρονόμησε μεγάλη ιστορία, καθώς στο κτίριο στεγάστηκε η Γαλλική Πρεσβεία τη δεκαετία του 1850-1890 και στη συνέχεια το Ναυαρχείο του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος  μέχρι το 1910 (;). Εν τω μεταξύ το ισόγειο για κάποια χρόνια χρησίμευε ως χάνι με στέγαση αλόγων. Πέρασε στην ιδιοκτησία κάποιου από την Σπάρτη, εξ ού και το όνομα, ο οποίος μετά από 10 χρόνια χρήσης ως ξενοδοχείο το πούλησε σε διάφορους μεταξύ των οποίων και ο παππούς της μητέρας του σημερινού ξενοδόχου. Σήμερα το κτίριο ανήκει κατά το 20% σε αυτόν και το υπόλοιπο στο πολεμικό ναυτικό και μερίδια σε μικροϊδιοκτήτες. Διατηρεί την αύρα του λιμανιού και των αξιωματικών που υπηρέτησαν τις υπηρεσίες που στέγασε. 'Ιχνη τους σώζονται μέχρι σήμερα! Ψηλά ταβάνια, παλιές κορνίζες, ευρύχωρα δωμάτια, σκάλες ξύλινες με κουπαστή. Ο κληρονόμος, ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος και πολύ φιλόξενος. Μας εξιστόρησε τη πορεία και τη λειτουργία του ξενοδοχείου έως σήμερα. Στο χώρο του έχουν γυριστεί και ελληνικές ταινίες μεταξύ των οποίων και "Τα κόκκινα φανάρια" "Στέλλα" κ.α.
Hotel Sparti λοιπόν, http://www.hotelsparti.gr  ρίξτε μια ματιά και το site και το fb και κλείστε άφοβα πολυκρέβατο δωμάτιο κατά το πέρασμά σας από τον όμορφο Πειραιά. Αξίζει να τον επισκεφθείτε όλο και πιό πολύ ομορφαίνει!
Είναι γεγονός ότι το παραδοσιακό κτίριο όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο χρήζει οικονομικών πόρων για συντήρηση και ανακαίνιση. Η λειτουργία του ξενοδοχείου δεν είναι δυνατόν να αποδώσει προς το παρόν και γιαυτό από το βήμα αυτό καλούμε τις δημοτικές, περιφερειακές αλλά και κρατικές αρχές να σκύψουν στην υπόθεσή του με σεβασμό στη παράδοση και την ιστορικότητα του και να το βοηθήσουν να επιβιώσει και σαν κτίριο και σαν επιχείρηση με όποιο τρόπο μπορούνε.
Kapodistriou 18,
GR-18531  Piraeus
+30 215 5452439
hotelsparti@gmail.com
https://www.facebook.com/hotelsparti.gr/ 
http://www.destinationpiraeus.com/contact.php
























 

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET