Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Trip to the past of Athens through out of mythology, history, kings, generals, philosophers, poets, conquerors, etc

 
Αγαπητέ επισκέπτη της πόλης των Αθηνών σε ευχαριστούμε.

Έρχεσαι από τα πέρατα της γης.
Ξεκουράσου μια βραδιά στην ιστορική πόλη της Αθήνας.
Κατέβα τα σκαλοπάτια των αιώνιων μύθων της.
Μίλησε με τους μυθικούς βασιλείς που την κυβέρνησαν.
Μπες στους ναούς των θεών που την προστάτευσαν.
Θαύμασε τα έργα των δημιουργών του πολιτισμού της.
Άκουσε τους λόγους των πολιτικών και των στρατηγών της.
Ανέβα μαζί με χιλιάδες άλλους επισκέπτες στον ιερό βράχο  Ακρόπολη. (Acropolis of Athens).
Αφιέρωσε λίγο χρόνο εμπρός στο μεγαλοπρεπές ανάθυμα του Παρθενώνα.  (Parthenon).
Διέσχισε τους δρόμους και τις πλατείες, τα σοκάκια και τις εκκλησίες της Αθήνας.
Απόλαυσε τις γεύσεις και τα αρώματα της παλιάς και νέας Αθήνας.
Αλλά αν ζούσαν σήμερα οι θεοποιημένοι ήρωες και οι μυθικοί βασιλιάδες της τι θα τους λέγαμε;

Ιδού ένα μικρός ύμνος προς τιμήν όσων συνέβαλαν στην ιστορία αυτής της ΑΘήνας:

Ω! Κέκροπα (Cecrops I) οφιόμορφε βασιλέα, νόμιμε κάτοικε των ανακτόρων του ιερού βράχου,  (14ος (;) αιών π.Χ.), της πατρικής Γης των Ιώνων Ινδοευρωπαίων απογόνων.  Ω! Κέκροπα μεγάλε μονάρχη που κατάργησες τις ανθρωποθυσίες, που έφερες τον πολιτισμό, (γραφή, ανάγνωση, τελετές) στον τόπο σου.

Ω! Ερεχθέα - ιερέα (Erechtheus) γιε ίσως της Αθηνάς (13ος αιών π.Χ.), απόγονε ίσως βασιλέων της Αιγύπτου,  που έσωσες την Αθήνα από την πείνα με άφθονο σιτάρι και κυβέρνησες σωστά και χάρισες το όνομα της μητέρας σου στους κατοίκους αυτού του τόπου "Αθηναίοι". Φόρο τιμής σου αποδίδουμε εμείς οι ταπεινοί κάτοικοι  του σήμερα.

Ω! Κόδρε (Codrus) μέγα βασιλέα που έδωσες τη ζωή σου για αυτήν εδώ την όμορφη χερσόνησο (Αττική) στην νοτιότερη άκρη της Βαλκανικής Χερσονήσου,  (11ος αιών π.Χ.).

Ω! πολύπαθοι Αθηναίοι, στο σκοτάδι σας έριξαν οι Δωριείς (Dorians), για τρεις σχεδόν αιώνες, (10ος, 9ος, 8ος αιών π.Χ.)

Ω! Θησέα  (Theseus) μέγα βασιλέα θρέμμα του άτεκνου Αιγέα (Aegeus) και ίσως γέννημα της Αίθρας (Aethra) και του Ποσειδώνα, (Poseidon) (9ος.π.Χ.) που ένωσες όλους τους δήμους και τις πόλεις της Αττικής (τόπου με πολλές ακτές), που συμφιλίωσες τις πολλές φυλές σε 4, και τις τάξεις σε μια λαμπρή γιορτή τα Παναθήναια  (Panathenaic_Games) Στεφάνι από χρυσό και δόξα και τιμή σου πρέπει εσένα και στους φίλους σου Αλκμεωνίδες και Μεγαρείς, Κορίνθιους και Συκιώνες, και του σοφού Δράκοντα (Draco)του πολύ αυστηρού, (6ος π.Χ)., που κάνατε και πάλι την Αθήνα πλούσια, ισχυρή και πιο δίκαια.

Ω! Σόλωνα (Solon) Σοφέ άρχοντα, απόγονε του Κόδρου, που έβαλες τις βάσεις για τη δημοκρατία, (639-599 π.Χ.).

Ω! Πεισίστρατε, (Peisistratos) Ιππία (Hippias) και Ύπαρχε (Hipparchus) λαϊκιστές  και ψευδό δημοκράτες (561-527 π.Χ.). Περίσσια εξουσία σας ανέθεσαν οι γεωργοί της Αττικής. Αλλά τι θα κάνατε χωρίς τους καλλιτέχνες  τους σοφούς και τους ποιητές;

Ω! Κλεισθένη (Cleisthenes) μέγα νομοθέτη μεταρρυθμιστή και συνταγματολόγε (507 π.Χ.). Φυλές δέκα θέσπισες, βουλευτές πεντακόσιους καθιέρωσες, με λογοδοσία στην Εκκλησία του Δήμου.

Ω! Πρυτάνεις, Ω! Άρχοντες Εννέα και Δέκα στρατηγοί, κανένας δεν εξαιρείται από τον οστρακισμό (την τιμωρία), αν η αλαζονεία, ο νεποτισμός ή φιλοδοξία τον κυριεύσει και αγνοήσει τις εντολές του λαού και των θεών, και βλάψει την δημοκρατία.

Ω! Ανόητε Δαρείε (Darius I,II,III) (βασιλέα των Περσών), έκανες ένα τρομερό λάθος, (521-486 π.Χ). Και εσύ επίσης ανόητε Ξέρξη (Xerxes) με το συνοδοιπόρο σου Μαρδόνιο  έπραξες το ίδιο σφάλμα, να υποτιμήσεις τους ενωμένους 'Έλληνες, στο Μαραθώνα   (Marathon battle) (490 π.Χ.), στις Θερμοπύλες, (Battle of Thermopyae) τη Σαλαμίνα (Battle of Salamis) (480 π.Χ.), και τις Πλαταιές (479 π.Χ.), να υποτιμήσεις τον στόλο των Ελλήνων και τον πανούργο ναύαρχο Θεμιστοκλή. Ηττήθηκατε κατά κράτος και γυρίσατε ντροπιασμένοι στη πατρίδα σας. (Themistocles). Και εσύ Θεμιστοκλή εισέπραξες ως αντάλλαγμα, για την συνεισφορά σου, τον πικρό εξοστρακισμό - εξορία, (472-471 π.Χ.).

Ω! Αθηναίοι εφοπλιστές ηγεμόνες του Αιγαίου Πελάγους. Ω! Σπαρτιάτες σκληροί πολεμιστές ηγεμόνες της Ξηράς. Η μοίρα για εσάς φύλαξε την αιματοχυσία, και τον αδελφοκτόνο σπαραγμό (431-404 π.Χ.).

Ω! Μέγα Στρατηγέ  Περικλή  (Pericles) οραματιστή, πρόωρα έκλεισες τα μάτια σου από πανούκλα αρώστια,  δεν αντίκρισες τον όλεθρο από τον Σπαρτιάτη, ναύαρχο Λύσανδρο (404 π.Χ.).  Εσύ Περικλή εμπνευστή του Παρθενώνα, (Parthenon) εντολοδότη, του μεγάλου Γλύπτη Ζωγράφου και Αρχιτέκτονα Φειδία (Phidias) και των Αρχιτεκτόνων Ικτίνου (Ictinus) και Καλλικράτη (Callicrates) Περικλή, πρόλαβες και πρόσφερες έργο λαμπρό μεγαλόπνοο, ένωσες στη ζωφόρο (Parthenon frieze)  την παράδοση με τη δημοκρατική ανανέωση  της Αθήνας σε μια σπάνια ισορροπία,  σε μια εξαιρετικής ομορφιάς χώρο τον Παρθενώνα, (Parthenon) το Θησαυροφυλάκιο των Αθηνών με ανάθυμα το χρυσό και ελεφάντινο άγαλμα της θεάς των θεών Αθηνάς. Την ζωφόρο (Parthenon frieze) ζήλεψαν, μα σεβόμενοι δεν άγγιξαν για αιώνες εχθροί και φίλο.Τιμή στους καλλιτέχνες τους επώνυμους και ανώνυμους, στους ταπεινούς εργάτες, τεχνίτες, δούλους και μαγείρους,  που επί 15 χρόνια δούλεψαν σκληρά, (447 - 432 π.Χ.), υπό την προστασία όμως της Πολιάδας Αθηνάς,  να στήσουνε το θαύμα.

CHORUS :

Ω! μεγάλοι αρχηγοί που στήσατε άπειρα θέατρα. Χιλιάδες ανδριάντες, μνημεία και ιερούς ναούς, Πνύκα (Pnyx) και Αγορά, (Ancient Agora of AthensΆρειος Πάγος (Areopagus) και Ποικίλη_Στοά.  (Stoa Poikile) Το μοντέλο σας το ακολούθησε όλος ο  ελληνισμός και πολύ λαοί σε Δύση και Ανατολή.

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΟΦΟΊ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΕΣ :

Αισχύλε (525-455 π.Χ.) ποιητή. (Aeschylus)
Πίνδαρε (522-443 π.Χ.) ποιητή. (Pindar)
Βακχυλίδη (518-452 π.Χ.) ποιητή. (Vacchylides)
Σοφοκλή (496-406 π.Χ.) ποιητή. (Sophocles)
Ευριπίδη (480-406 π.Χ.) ποιητή. (Euripides)
Σωκράτη (470-399 π.Χ.) φιλόσοφε. (Socrates)
Αριστοφάνη (445-386 π.Χ) ποιητή. (Aristophanes)
Πλάτωνα (427-387 π.Χ.) φιλόσοφε. (Plato)
Δημοσθένη (384-322 π.Χ) ρήτορα. (Demosthenes)
Αριστοτέλη (384-322 π.Χ.) φιλόσοφε. (Aristotle)
Μένανδρε (342-292) ποιητή. (Menander)

Γράψτε και τραγουδήστε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, για τα καλά και τα δεινά της  πολύπαθης Πατρίδας Ελλάδας:  Αισχύλε, Πίνδαρε, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Σωκράτη Αριστοτέλη,   Πλάτωνα, Δημοσθένη,  Μένανδρε.. (με χρονολογική σειρά γεννήσεως).

"Εμείς οι ταπεινοί σοφοί, οι ποιητές, οι αοιδοί και οι ρήτορες. Είδαμε πολέμους, τραγωδίες και   ανείπωτες καταστροφές. Γνωρίσαμε φήμη και δόξα, άγνοια και αδιαφορία, αλλά και αιωνιότητα. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ και έχουμε απλά να πούμε λόγια: Πολλοί ζήλεψαν την Αθήνα, διέπραξαν όμως ύβριν και εισέπραξαν αμήλικτη νέμεσιν: 

Οι Πέρσες ζήλεψαν την Αθήνα:  Δαρείος - Ξέρξης (490-480 π.Χ.)
Οι Σπαρτιάτες ζήλεψαν την Αθήνα: Αρχίδαμος - Λύσσανδρος (431-404 π.Χ.). (Archidamus B) (Lysander)
Οι Μακεδόνες ζήλεψαν την Αθήνα: Φίλιππος - Μέγας Αλέξανδρος (357-307 π.Χ.). (Alexander the Great)

Οι Ρωμαίοι ζήλεψαν την Αθήνα: Σύλλας (Sulla)- Ανδριανός - Ηρώδης (Herodus Atticus) (Odeon of Herodus Atticus) (86 π.Χ. - 160 μ.Χ.). Γάιος Ιούλιος Αντίοχος Επιφανής Φιλόπαππος  (Filopappos) (Filopappos monument) : (Ωφέλησε την Αθήνα)  (70 μ.Χ.-116 μ.Χ.). Αδριανός (Handrian) την περίοδο μεταξύ 117 και 138 μ.Χ.  (Handrian's Gate) (Arch of Handrian) .

Οι Χριστιανοί ζήλεψαν την Αθήνα: Απόστολος Παύλος (05 π.Χ. - 68 μ.Χ.) την επισκέφθει. (Paul the Apostle)
Οι Ερούλοι και οι Γότθοι ζήλεψαν την Αθήνα: (267 μ.Χ).
Οι Βυζαντινοί ζήλεψαν την Αθήνα: (435μ.Χ-1453 μ.Χ.).
Οι Φράγκοι σταυροφόροι ζήλεψαν την Αθήνα: (1204).
Οι Βουργουνδοί επιδρομείς ζήλεψαν την Αθήνα: (1204).
Οι Λατίνοι ζήλεψαν την Αθήνα: (1225-1308).
Οι Αραγωνοί και οι Καταλανοί ζήλεψαν την Αθήνα: (1225).
Οι Φλωρεντίνοι ζήλεψαν την Αθήνα: (1387).
Οι Μωαμεθανοί ζήλεψαν την Αθήνα: (1456-1826).
Οι Βενετοί ζήλεψαν την Αθήνα: (1680). Ο Francesco Μοροζίνης (Francesco Morozini) πλήγωσε την Ακρόπολη: (1687).
Οι Αγγλοσάξωνες ζήλεψαν την Αθήνα (1801). Τόμας Μπρους, 7ος κόμης του Έλγιν  (1766-1841),  (αφαίρεσε πολλά γλυπτά από την Ακρόπολη) (1801-1812).   (Thomas_Bruce,_7th_Earl_of_Elgin)
Οι Γάλλοι ζήλεψαν την Αθήνα, (Απρ. 1833).
Οι ναζί ζήλεψαν την Αθήνα, (25 Απρ. 1941), (διέπραξαν εισβολή και εγκλήματα).
Οι Βρετανοί ζήλεψαν την Αθήνα, (Δεκ. 1944).
Αθήνα 200 χρόνια ελεύθερη πόλη, (12 Σεπ. 1944-2018).

Την ύλη πολλοί υποδούλωσαν το πνεύμα της Αθήνας όμως κανένας!

Ω! Αθηναίοι πότε χώρια και πότε ενωμένοι με τους υπόλοιπους Έλληνες, δώσατε την πρέπουσα απάντηση με αγώνες, θυσίες και αίμα στους εισβολείς και τους καταπατητές της ελευθερίας, της τέχνης και της δημοκρατίας,  Ω! Αθηναίοι, Ω! Έλληνες να είστε περήφανοι: αντέξατε.  Προχωρείτε μπροστά λοιπόν σε νέα πεδία δόξας, ελευθερίας και δημοκρατίας λαμπρά.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ το 2018:

Δεχθείτε τη χαρά των ξένων επισκεπτών,  και περαστικών από την πόλης σας από τα Μουσεία, τα Μνημεία, τα Αρχαία Θέατρα, τις σύγχρονες υποδομές φιλοξενίας και τις εκδηλώσεις. Ειρήνη = Τουρισμός = Αλληλεγγύη  = Πολιτισμός κάτω από την σκέπη της Λαμπρής Ακροπόλεως, στην αιώνια κατοικία της Παράδοσης, της Τέχνης, του Πνεύματος και της Ελευθερίας

Σημείωση (*): Η ανωτέρω παράθεση των ιστορικών στοιχείων είναι δυναμική και υπόκειται σε τακτική βελτίωση. Τα κείμενα είναι ελαφρώς απλά για να διευκολύνουν την μετάφραση σε πολλές γλώσσες από τo Google translator.
Σημείωση (**): Το ανωτέρω κείμενο με τους εσωτερικούς συνδέσμους βοηθά ενδεχομένως Ελληνες αναγνώστες περισσότερο.
Σημείωση (***): Συνεχίζεται προσεχώς.. Η αγγλική μετάφραση του ανωτέρου ύμνου με παραπομπές σε συνδέσμους  της αγγλικής έκδοσης της Wikipedia,  έπεται...
Σημείωση (****): Αφιερώνεται στο ξενοδοχείο http://www.hotelsyngroufix.gr 
Πηγές: Μπλέ Οδηγοί Hachette - Γιαλλελής, Wikipedia,  Καραγάτσης Μ., Λουίτζι Μπέσκι κλπ. Ημερομηνία σύνταξης 19/9/2018 ΡΧΡ.

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET