Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Coronavirus, μένουμε σπίτι, covid, χρόνος, φωτ,109, Ντελακρουά, πανώλη, Μασσαλία, Ταγγέρι

Καλημέρα
, καλησπέρα, χαίρεται, καληνύχτα αγαπητοί μου φίλοι και επισκέπτες. Αποφάσισα σήμερα να γράψω ένα ουτοπικό ποστ αφιερωμένο στην επικαιρότητα, με τη συμβολή της ουτοπίας του χρόνου. Είναι λαβύρινθος ο χρόνος με είσοδο για τον καθένα γνωστή και άγνωστη έξοδο. Ο Χρόνος είναι ο πιστός μου Φίλος. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί.  Αυτό το διάστημα όμως μαζί με το χρόνο θα μείνουμε σπίτι, λόγω της γνωστής υπέρ ανωτέρω βίας του κορονοφονιά, για να κάνουμε μία βόλτα στις δύσκολες ημέρες που ζούμε. Κατά τη διάρκειά της θα συναντήσουμε φίλους, συγγενείς, ακούσματα, εικόνες από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το τηλέφωνο, το διαδίκτυο και την ζώσα πραγματικότητα. Ο Χρόνος λοπόν στέκεται στην επικαιρότητα και θέτει ερωτήσεις. Ο γράφων προσπαθεί να δώσει απαντήσεις. Η γλώσσα τα ελληνικά είναι απλή για να μπορεί το google translator να την μεταφράσει συμβατικά στη γλώσσα των διεθνών αναγνωστών. Η γραφή αλλάζει ύφος συχνά εξ αιτίας αντικειμενικών λογοτεχνικών αδυναμιών. Πείτε ότι το γράφω όπως_όπως για να το ξαναδιαβάσω, "αν υπάρχω", στο μέλλον.. Ας δούμε τι μας λέει ο Φίλος μου ο Χρόνος από τις 16/3/2020 και μετά:

Χρόνος: Φίλε μου Χρίστο τι κάθεσαι ακόμα στη δουλειά; δεν βλέπεις ότι μπορεί να σε επισκεφθεί ο κορονοφονιάς οδηγώντας ένα Rapid;  
Χρίστος: Σωστά του λέω ας την κάνω. Βάζω το θέμα κατάλληλα στον εργοδότη μου μια μέρα και την επόμενη παίρνω συναίνεση να καθίσω στα αυγά μου σπίτι! Α! τι ωραία πόσο καιρό (10 χρόνια περίπου) είχα να απολαύσω την οικογενειακή θαλπωρή με όλα τα + (συν) και τα - (πλην)  που την συνόδευαν!
Χρόνος: Και τώρα μαζί. Σου δίνω απεριόριστες μέρες. Χαλάρωσε. Άλλωστε η πολιτεία εγκρίνει την macro-αργία. Ξέρεις αυτή η πολιτεία που χρόνια κοιτάς με μισό μάτι κάτι θα κάνει και για σένα. Να μην πεθάνεις από τον κορονοφονιά έτσι άδοξα.. όπως ο σοφός και πολεμοχαρής (;) Περικλής από τον πανωλοφονιά!
Χρήστος: ΟΚ είπα και στάνιαρα στον καναπέ. Ωραία! και τώρα "τι κάνουμε Κυρ-Χρόνε μου;" τον ρώτησα. Έχεις ακούσει αυτό που λένε: "Τώρα που έγινε ο χρόνος γιαούρτι, δεν έχω κουτάλι να τον φάω"!
Χρόνος: Άκουσε φίλε μου. Ο κορονοφονιάς είναι φονιάς και κάνει την αντι-δουλειά του ή τη φονο-δουλειά του. Προϋπήρξε, μεταλλάχτηκε και ουπ νάτον (πάλι εδώ είναι).  Και έχει πολύ αντί-δουλειά (*) να κάνει γιατί οι άνθρωποι του έστρωσαν το δρόμο της παγκοσμιοποίησης. Και στο παρελθόν πρόγονοί του προς την Ασία τα ίδια έκαναν αλλά ήταν λίγο διαφορετικά. Τότε τρύπωνε ο πανωλοφονιάς στο ιστιοφόρο μαζί με άλλους φονοκατακτητές και κατέβαινε στα λιμάνια τηε Ευρώπης και διασπείρονταν. Τώρα παίρνει το αεροπλάνο και πάει όπου θέλει, σπέρνει το θάνατο και τον τρόμο σε όλο το πλανήτη. Εσύ έχεις ένα σύμμαχο εμένα: Κέρδισε με!
Χρήστος: Έχεις δίκιο του είπα, είσαι ο σύμμαχός μου και μπορείς να με βοηθήσεις. Δώσε μου όμως λίγο χρόνο να σκεφθώ.
Χρόνος: ΟΚ πάρε χρόνo από το χρόνο μου.
Χρήστος: Πρώτα πρώτα φίλε μου άσε με να επικοινωνήσω με μερικούς από τους κολλητούς μου! Γιώργο Σταμ. Γιάννη Μπαρκ. Ρούλα Μπελ. Χρήστο Πολ. Βαγγέλη Κολ. Μίμη Ρουμ. Θέμη Μπουρ. Γιώργο Κρ. Δημήτρη Σταρ. Δημήτρη Κωστ. Μάνο, Γιώτα Πασ. Βασίλη Τουρ. Χρήστο Ρουμ. Σπύρο Ρουμ. Ιάσονα Ρουμ. Ιωάννα Χρ.Αζίζ, Παναγιώτη Γιαν., Κυριάκο Χ. Μελέτη Γκ. Γάλια, Χαρά Παπ., Τάσος Αθαν. και άλλους από το το διάστημα 16-22/3/2020. Παράλληλα να πάρω όσο μπορώ περισσότερη εθνική και διεθνή πληροφόρηση, να κερδίσω χρόνο, να ιεραρχήσω ανάγκες, επείγοντα, να φροντίσω για υγεία, διατροφή, επικοινωνία, ισορροπία στο απροσδόκητο κενό. Σίγουρα θα ξέρω πως ξεκίνησα αν ζήσω και δεν θα μάθω ποτέ που πως και πότε κατέληξα..
Χρόνος: ΟΚ.
Χρήστος: Στις 20/3 μου δόθηκε η ευκαιρία για λίγο να αγναντέψω (αγναντεύω)  από ψηλά τα Αγχέσμια Όρη (Τουρκοβούνια) την Αθήνα. Μόνο βράδυ μπορείς να πεις ότι υπάρχει ζωή εξαιτίας των φώτων που αναβοσβήνουν,  ημέρα δύσκολο, πάντα η ίδια πόλις εκτός από τον ανεξάρτητο ουρανό, τα σύννεφα και τη θάλασσα που αλλάζουν χρώμα. Η προσοχή μου απορροφήθηκε όπως πάντα από απλά τεχνικά ζητήματα λήψης φωτογραφίας και βίντεο και άφησα το στοχασμό για αργότερα.. κρίμα ήταν μια καλή ευκαιρία για άραγμα αλλά ένα άλλος παράλληλος χρόνος ο χρόνος της Γιάννας Χρ. έτρεχε με χίλια δίκια..
Ο κορονο_εγκλεισμός λοιπόν ξεκίνησε με ένα συνεχές πήγαινε - έλα μέσα στο σπίτι διακοπτόμενο από σκέψεις, εικόνες και ανακοινώσεις των θανατο - μετρητών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Όταν παρακολουθώ επαγγελματικά σεμινάρια κρατάω σημειώσεις και φωτογραφίες. Ασυναίσθητα λοιπόν έπιασα το μολύβι και το χαρτί θέλοντας να αιχμαλωτίσω ακούσματα και σκέψεις που προέρχονταν από αυτά. Και να λοιπόν τι προέκυψε που συνεχώς αλλάζει.. 26/3/2020 ώρα 18h43.
Χρόνος: Χρήστο τι γνώμη έχεις για το Face Book?
Χρήστος: FΒ = Πρώην καφενείο ή πηγαδάκι δρόμου όπου τα πάντα παίζουν: πολιτική και οικονομία.  Ο έχων την πιο δυνατή φωνή κερδίζει, μόνο που εδώ σίγουρα κερδίζει ο Mark Zuckerberg και οι συμβεβλημένοι με αυτόν.. καλό αυτό το μέσο δικτύωσης αλλά δεν ξεχνάμε και το τηλέφωνο για αληθινή επικοινωνία. Λίστα λοιπόν φίλων και συγγενών για επικοινωνία. Προσοχή στην παλιμπαιδισμό όχι στον ψυχαναγκασμό, αυτοματισμό, ναι στην άμυνα και στον αυτοέλεγχο, ΝΑΙ στο λυτρωμό μέσω χιούμορ, παιχνιδιών, εικόνων, σχολίων και επίθεση κατά μέτωπο με #hashtag.
Χρόνος: Χρήστο άκουσες; Στελέχη και φοιτητές ιατρικής από την Κούβα επανέλαβαν το διεθνιστικό τους καθήκον, αν θυμάμαι καλά πολλά χρόνια μετά την εποχή της Αγκόλα.
Χρήστος: Βεβαίως και συγκινήθηκα σαν θυμήθηκα ότι και γω πολλές φορές είχα γίνει κουβανός για πολιτικούς λόγους ή λόγους πολιτικής προστασίας (φωτιές). Η είδηση πέρασε από το TV5 αλλά όχι από το BBC (με επιφύλαξη)..
Χρόνος: Χρήστο σ' αρέσει το σύνθημα "Μένω σπίτι";
Χρήστος:  Βεβαίως, βεβαίως ωραίο το logo, ωραίο και το καθισιό, αλλά δεν συγκρίνεται με τον ύπνο δεκτά και τα μέτρα η καραντίνα κλπ αλλά δεν καταπίνω αμάσητες τις ειδήσεις οι οποίες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες και βγάζουν μάτι και αυτί από πολλά ΜΜΕ. Άλλωστε έχω βάλει σε καραντίνα πολλά ελληνικά κανάλια από το 2010! το κομμάτι των ειδήσεων και των πάνελ πλήν ταινιών.
Χρόνος: Τι έχεις να πεις για τα εργασιακά δικαιώματα; τους μισθούς, δώρο του Πάσχα;
Χρήστος: Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! #Don't_touch! έβαλε χέρι βέβαια, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Χρόνος: Πως σου φαίνεται αυτό το #Θα_λογαριαστούμε_και_τώρα_και_μετά.
Χρήστος: Τέλειο! θα το βάλω μπροστά, το χρησιμοποίησα είδη με άλλα λόγια #πίσω_έχει_η_αχλάδα_την_ουρά, #θα_τα_πούμε_στην_κάλπη, #κάποιο_λάκκο_έχει_η_φάβα
Χρόνος: Εσύ τι λες για τα τεκταινόμενα;
Χρήστος: Ψυχραιμία, όχι πανικός, στήριξη των γιατρών πρώτης γραμμής των ευπαθών ομάδων
Χρόνος: Τι γνώμη έχεις για τα διεθνή;
Χρήστος: Διεθνιστική αλληλεγγύη από την Κίνα και Ρωσία στην Ιταλία. Κομματάκια έγινε η Ευρώπη σε αυτό το θέμα όπως και στο προσφυγικό. Αναμένω εξελίξεις. Κορονοομόλογο δεν θέλει ούτε να το ακούει η Γερμανία. Τελικά Γαλλία, Γερμανία βοήθησαν λένε την Ιταλία. Μέτωπο 7 χωρών για κορονοαντιφονικό ομόλογο. Μεγάλες απώλειες..
Χρόνος: Τι ακούς για το πολιτικό διάλογο εντός των κρατών;
Χρήστος: Σε πολλές χώρες του κόσμου οι αντιπολιτεύσεις έβαλαν πλάτη στις κυβερνήσεις και στην Ελλάδα βέβαια (ζήτημα ζωής και θανάτου) ωστόσο οικονομικά μέτρα παίρνονται με το σταγονόμετρο και είναι κάτω από τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Η υγειονομική κρίση ως ευκαιρία για λόμπιν των πιό κοντινών στην εξουσία βλέπε κλινικάρχες μιντιάρχες, σχολάρχες και πολλού άλλοι άγνωστοι κάτω από το τραπέζι Ελλάδα Γαλλία Ιταλία και αλλού.
Χρόνος: Τι γνώμη έχεις για την CSIL (Ana Maria Forlan) CIGL (Mauriccio Lantini), UIL (Carmello Barbagallo)..
Χρήστος: Συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και έτριξαν τα δόντια του Κόντε (απείλησαν ευγενικά) με επιστολή τελεσίγραφο ότι θα προκηρύξουν γενική απεργία αν δεν προχωρούσε στην απαγόρευση λειτουργίας των μη αναγκαίων μεγάλων βιομηχανιών όπου στοιβάζονταν εκατομμύρια εργάτες σε επικίνδυνες συνθήκες. Άκουσα επίσης και σε άλλες χώρες Γαλλία, Αγγλία τα συνδικάτα βάζουν πλάτη CGT France, CFDT (το ψάχνω).
Χρόνος: Τί γνώμη έχεις τα Ισπανικά Συνδικάτα; Commissiones Obreras, Οθνάι Σόρδο, UGT, Πέπε Άλβαρεθ..
Χρήστος: Κοιτάτε εδώ. "Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών, των αριστερών Εργατικών Επιτροπών CC.OO. και της «φιλοσοσιαλιστικής» UGT, κατήγγειλαν ότι το Μάρτιο έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1 εκατομμύριο ατομικές απολύσεις με δικαιολογία την πανδημία. Οι Οθνάι Σόρδο των Εργατικών Επιτροπών και Πέπε Άλβαρεθ της  UGT, ζήτησαν από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις απολύσεις στα πρότυπα των μέτρων που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση του Τζιουζέπε Κόντε, κάτω από την ισχυρή πίεση των συνδικάτων με άξονα την αριστερή CGIL του Μαουρίτσιο Λαντίνι. Η κυβέρνηση συνασπισμού των σοσιαλιστών και της Αριστεράς στη Μαδρίτη φαίνεται ότι άκουσε, κατάλαβε και έπραξε το δέον".
Χρόνος: Τι γνώμη έχεις για την ελληνική μείζονα αντιπολίτευση;
Χρήστος: Ευθύνη, όχι αισχρή αντιπαράθεση, παρεμβάσεις, εποικοδομητικές προτάσεις, σχέδιο, κριτική όχι φίμωση.
Χρόνος: Τι κατάσταση επικρατεί στην Ελλάδα από πλευράς κορονοφονιά;
Χρήστος: Υπάρχει θέμα. Καθυστερήσεις πρόσληψης γιατρών πρώτης γραμμής, πραγματοποίησης τεστ γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθυστερήσεις παροχής μέσων προστασίας, καθυστέρηση ανοίγματος αναγκαίων μονάδων ΜΕΘ, εμφάνιση σκανδάλων εις βάρος του δημοσίου και υπέρ ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών. Κινητοποίηση πριν είναι αργά, κάτι που αυτό το βραδυκίνητο βαθύ κράτος υπό αναξιόπιστη ηγεσία δεν φαίνεται να καταλαβαίνει.
Χρόνος:Τι σημαίνει "καραντίνα";
Χρήστος: Προέρχεται από τη λατινογενή λέξη quarante jours isolation και την μαθαίνουμε σε μία εκθετική της μορφή αναγκαστικά.
Χρόνος: Ποιες πηγές πληροφόρησης σε καλύπτουν;
Χρήστος: Είναι απλό φίλε μου κοίταξε: Εδώ Από τα διεθνή κανάλια καλύπτομαι εν μέρει επιλέγοντας ειδήσεις.. βέβαια είναι κατακλυσμός οι πληροφορίες και οι ιστορίες. Δύσκολοι καιροί για τους ανυποψίαστους αλλά σίγουρα ο ουρανός θα καθαρίσει και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του. Μάχη σώμα με σώμα τα #hashtags.
Χρόνος: Εν μέσω κοροφονικού τι ακούς;
Χρήστος: Όπως είπα ακούω τόσα πολλά που είναι αδύνατο να τα αποτυπώσω: Να μερικά. WOH: Test test test. Γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ. Προσλάβετε επί τέλους προσωπικό. Αδύνατη η οχήρωση των γιατρών. Ηταν έτοιμος από την προηγούμενη κυβέρνηση διαγωνισμός πολλών (2.000+) προσλήψεων τον οποίον έκοψαν τον Ιούλιο του 2019. Τρέχουν τώρα 450+50 γιατρών (?) αλήθεια καμία εξειδίκευση τοποθετήσεων. Διεθνής δυσκολία προμήθειας υλικών προστασία. Χάθηκε αποστολή υλικού της Κίνας στο transfer Ελευθέριος Βενιζέλος Αθήνα! Αθήνα. Σοβαρά εμπόδια στο δρόμο του κοροφονιά τα τεστ διάγνωσης και τα έκτακτα νοσοκομεία. Δίκτυο Φροντίδας κατ' οίκον: Η οπισθοφυλακή αυτοοργανώνεται ελλείψει σοβαρής πολιτειακής πρωτοβουλίας. Σκάνδαλο με τις αμοιβές ιδιωτικών ΜΕΘ, αισχροκέρδεια στις μάσκες και αντισηπτικά. Λέγεται ότι η βοήθεια από Κίνα βρέθηκε στις αποθήκες ιδιωτικής εταιρείας. Η μεταβίβαση ερευνάται (από ποιόν;) Κόπηκε στην μέση η εργασία για 6 μήνες. Ακόμη και η μισιάρικια στο μισό!! Αυτό κια είναι επιτυχία βούρτσας!. Κανένας έλεγχος τήρησης της όποιας εργατικής νομοθεσίας! Χαρά Τζαναβάρα: εργατική συντάκτρια. Πέρασε στην αθανασία! Συμβουλές προφύλαξης από τα διεθνή μέσα χρήσιμες 5 μέρες τα συμπτώματα 2-14 μέρες η επώαση του κοροφονιά. Προσοχή στις επιφάνειες και τα φονικά σταγονίδια, ούτε από το διάστημα να μας επιτίθεντο. Παρασκευή 13/3/2020. Μένουμε Σπίτι. Δευτέρα 23/3/2010 απαγόρευση κυκλοφορίας. Υπερπρόταση της Κίνας για βοήθεια / συνεργασία με ΗΠΑ.
Χρόνος: Τι τρως αυτές τις μέρες; τα φάρμακα επαρκούν;
Χρήστος: Υπάρχει στο σπίτι ένα λογικό στοκ τροφίμων, πρώτων υλών που οι μαγειρικές και ξενοδοχειακές μου γνώσεις με βοηθούν να ακολουθήσω ένα λιτό και ισορροπημένο εδεσματολόγιο που φύλαξα σε φωτογραφίες.
Χρόνος: Πες κάτι:
Χρήστος: Παγκόσμιο θρίλερ διαρκείας. Πολλοί: εργοδότης ο εαυτός μας. Διαχείριση φόβου. Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος. Σκαρίμπας: Το 1921 και η αλήθεια. Ανασύνταξη. Πόσο εξαρτώμεθα ο ένας από τον άλλο; γιατί δεν το είχαμε καταλάβει; Ουδείς άτρωτος. Περικλής, Borris Jonhson. Οι ιστορίες για αλληλεγγύη μας ενώνουν. Μπροστά και πίσω από τα λόγια κρύβεται η αλήθεια. Επίταξη ΜΕΘ. Ενεργοποίση ΤΟΜΥ. Προετοιμασία για μακροπρόθεσμα. Απομόνωση αρρώστιας στη βάση. Μπακιρτζής ΝΤΙΝΤΙΝΤΙ. Μυροβόλος.  Μεγαλύτερος ο φόβος απώλειας της δουλειάς από τον κοροφονιά. #τίποτα_να_μην_πέσει_κάτω #να_λογαριαστούμε_τώρα_και_μετά. Η εργασία να μην πληρώσει την κρίση. #υπήρχαν_και_υπάρχουν_μαύρες_ζώνες_εργασίας #τώρα_έχει_σημασία.
Χρόνος: Antonio Gutierrez BBC interview 26/3/2020.
Χρήστος: Τα πλούσια κράτη G20 αντιπροσωπεύουν το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού. Να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες. Διαφορετικά θα καταποντιστούν και οι ίδιες στη κόλαση του κοροφονιά. Δεν υπάρχει πρακτικά ισχυρό παγκόσμιο σύστημα υγείας εφ' όσον υφίστανται τόσο αδύνατα σημεία σε διάφορες αναπτυσσόμενες χώρες. Οι G20 αντιπροσωπεύουν το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού.
Χρόνος: Ελλάδα τι γίνεται; Τι θα μπορούσε να κάνει το λύκο σε σχέση με τα ζητήματα εργασίας να φοβηθεί;
Χρήστος: Σύμφωνα με τους ειδικούς τα παρακάτω εργαλεία θα μπορούσαν να κατασκευασθούν άμεσα για την αντιμετώπιση του κορονοφονιά της αντεργασίας...
  • Μια καμπάνια για τις θέσεις εργασίας που χάνονται  
  • #αναπλήρωση_εδώ_και_τώρα. Πως θα ξανακερδηθούν..
  • Ένα παρατηρητήριο για το τι συμβαίνει στους εργασιακούς χώρους 
  • #κάθε_δουλειά_και_αμπρί..
  • Ένας μηχανισμός νομικής βοήθειας για τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους
  • #Από_δικηγόρους_εργατολόγους_κλπ
  • Ένα ισχυρό συνδικάτο επισφαλών
  • #Πανεργασιακο_Όργανο_Άμυνας_Επισφαλών_Εργαζομένων_ΠΟΑΕΕ
  • #Αντίστοιχο_στους_Ελεύθερους_Επαγγελματίες
  • #Αντίστοιχο_στους_Μικρομεσαίους
  • #Οργάνωση_ενότητα_αγώνας_από_σπίτι
  • #σπίτι_πλατεία_σπίτι_social_media
  • Η πίεση στις επιχειρήσεις που υιοθετούν το σχέδιο του υπουργού
  • #όχι_σε_νέα_μνημόνια_υπουργών
  • Η νομική προσβολή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
  • #ΠΝΠ_ντροπές_απόσυρση_τώρα
  • #ΠΝΠ_ντροπές_προσβολή_τώρα
  • Μαζικός τρόπος πίεσης: 
  • Πάσης φύσεως ιντερνετική συντονισμένη αντίδραση στα υπουργικά δίκτυα παραπληροφόρησης ΜΜΕ, με πολιτισμένο τεκμηριωμένο λόγο 
  • Συνεχίζεται..

Κλικ στη παρακάτω εικόνα ή εδώ για να
διαβάσετε το παρακάτω ποστ, απόσπασμα
του οποίου είναι στην εικόνα και μιλά
για μια αυτοκαταστροφή!
https://roumeliotis.blogspot.com/2019/12/lets-go-to-athens-christmas-holidays.html












BBC image
BBC image
BBC image

BBC image
BBC image
BBC image
BBC image
TV5 image
BBC image
BBC image



DELACROIX

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ γαλλικής προέλευσης
ο Ντελακρουά συνόδευσε ένα κόμη κατάσκοπο
στο Μαρόκο σε μια προσπάθεια του Γάλλου 
Αυτοκράτορα Luis τάδε να μάθει για τις προθέσεις της Μαροκινής
Μουσουλμανικής εξουσίας για τις προθέσεις της
να βοηθήσει το μόλις από τους Γάλλους
κατακτηθέν Αλγέρι 1830-31(;)
Το Πάθος του Γάλλου ζωγράφου ήταν να γνωρίσει
νέους τόπου και ανθρώπους και να εξασκεί την τέχνη του
Αργότερα να πούλαγε στην άρχουσα τάξη της εποχής.
Του κάναν δώρα τα πάντα για το ταξίδι εκτός από το ταξίδι με το πλοίο
ή το αντίθετο δεν θυμάμαι γιατί ήταν στα γαλλικά
και καταλάβαινα μόλις το 80% του σπικάζ.
Αυτό που συγκράτησα ήταν ότι το καράβι που μετέφερε την αποστολή
από την Μασσαλία στο Ταγγέρι έκανε 12 μέρες να φτάσει
και ο Ντελακρουά έμεινε έγκλειστος σε μια καμπίνα
πιθανόν ζωγραφίζοντας ό,τι έβλεπε προφανώς από κάποιο σημείο.
Η πανώλη τους υποχρέωσε να αράξουν και να βγουν σε ένα βραχώδες σημείο
το οποίο ο ζωγράφος απεικόνισε σε ένα καταπληκτικό πίνακα.. 
Κλεφτές φωτογραφικές στιγμές από την τηλεόραση παρακάτω.
σημ. Στο ίδιο ντοκυμαντέρ αναφέρθηκε
και για τον πίνακά του
για τη σφαγή της Χίου 1822   
αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω
αν ήρθε στην Ελλάδα από Ιταλία
που είχε πάει το 1824 και είχε αυτές
τις φρέσκες δυνατές μαρτυρίες ως εικόνες
που τον οδήγησαν να φιλοτεχνήσει τον περίφημο πίνακα.
Στο ίδιο ντοκιμαντέρ ή κάπου αλλού άκουσα ή είδα
ότι μόνο ο Μπετόβεν αρνιόταν την πώληση των έργων του στην ελίτ
ή εκτέλεση έργων με εντολές τους..





































































 Χειρόγραφο το καιρό του κορονοφονιά

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET