Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Πάμε σπιτική κουζίνα μελιτζάνες γιαχνί Préparons un ragoût d'aubergines maison


Είναι μερικές φορές που τυχαίνει να έχω κάποια υλικά. Στο τραπέζι από βραδύς πέφτει η ιδέα για ένα ραγκού μελιτζάνες (καπαμά).  Όλη νύχτα ήσυχος ή ανήσυχος με τη σκέψη στο φαγητό. Το πρωί πρωί τυχαίνει να με πάρει κάποιος τηλέφωνο. Δεν είναι όποιος και όποιος. Είναι ένα γυναικοξαδέλφι (ξάδελφος της σ. Γιάννας ο Σωτήρος από το Άργος. Η συνδιάλεξη κράτησε αρκετή ώρα. Μα τι ωραία που ήταν! Αυτός ο άνθρωπος κατάλαβα από τα ομιλούμενα ότι είναι ένας άριστος τεχνίτης. Ένας σιδεράς, ένας μάστορας της φωτιάς και του σιδήρου, ένας σιδηρουργός με ψυχή καλλιεργημένη με αμόνι σφυρί και φωτιά. Γραφίδα του η μπάρα της συγκόλλησης, σύμμαχος τα αμπέρ..  Ένας καλλιτέχνης του λόγου του έργου και του σιδήρου. Γεννημένος στο Άργος την αγαπημένη μου πόλη, έστω και αργά το κατάλαβα έχει αφομοιώσει στο λόγο του όλα αυτά τα λυρικά στοιχεία που χρειάζονται σε ένα καλλιτέχνη να χτίσει με τα χέρια του οντότητες παράλληλες σε ομορφιά απαράμιλλη με τη φύση. Μια εσωτερική δύναμη που πηγάζει από τα έγκατα της γης (δίκην δικαίου) και αναβλύζει μέσα στην ιερό χώρο του αρχαίου θεάτρου ενεργεί στο σφυρί του Σωτήρος ώστε αυτό να κάμπτει με τη βοήθεια και της φωτιάς το μέταλλο και να το υποτάσσει στα πιο ευγενικά αισθήματα του ανθρώπου του Ομήρου. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσω πως κατορθώνει και μπαίνει στη σάρκα τα οστά τα νεύρα τη ψυχή ενός δένδρου μελετώντας το επί ώρες και μετά να δημιουργεί; Πώς αλλιώς να εξηγήσω πως αισθάνεται ένα (το) βότσαλο όταν αυτό μέσα από την αέναη μόρφωσή του από τη μητέρα φύση νερό αέρα φως ύστερα από εκατομμύρια χρόνια μας δίνει αυτή τη μοναδική σε πλαστικότητα ομορφιά του; Σεβασμός στην ύλη στη φύση την ψυχή. Πώς αλλιώς να εξηγήσω την αγάπη για το φοβερό βράχο που αιωνίως αρνείται να κατέβει από την πλάτη του Σίσυφου; και λέγεται υπομονή επιμονή; Υπάρχω; Τότε; Σήμερα; Πότε; Ιδού τα ερωτήματα που θέτει ο Σωτήρος και πολλά άλλα που είναι ικανά να κάνουν εγκυκλοπαίδεια.. θα επανέλθω.

Τώρα πίσω στη κουζίνα, τα υλικά:

✓ Πολυάριθμες τσακώνικες μελιτζάνες από το μανάβη του χωριού.
✓ Πατάτες φρέσκες από τα χωράφια του χωριού.
✓ Φρέσκα σκόρδα του χωριού.
✓ Φρέσκα κρεμμύδια του χωριού.
✓ Δυόσμο του σπιτιού του παππού.
✓ Λαδάκι του χωριού.
✓ Πλούσιο πολτό από τοματίνια
✓ Αλάτι και 4 πιπέρια
✓ Κρασάκι
✓ Μουστάρδα
✓ Θυμάρι
✓ Μισό κνορ κότας
✓ Λίγο μίγμα μπαχαρικό κοτόπουλου.

Γυρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις κομμένες σε φέτες μελιτζάνες και πατάτες, σβήνουμε με κρασί και πολτό από τοματίνια, και λίγο νερό, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας μην πιάσει.

Ομολογώ ότι έγινε πεντανόστιμο και αυτό οφειλόταν στο Σωτήρο που με τη θετική του αύρα έδωσε πνοή και γεύση στο φαγητό.

✓ Επιδόρπιο βερίκοκα σπιτιού παπού.







Πάντα κάτι έχεις να κάνεις:

✓ Να μαγειρέψεις 
✓ Να παρακολουθήσεις πως αναπτύσσεται ένα βλαστάρι που προσπαθεί να γατζωθεί από το κλίμα προκειμένου να γοητεύσει τον παρατηρητή..
✓ Να ασβεστώσεις καλλίγραμα το παλιό 🏠
✓ Να καλλιεργήσεις το κήπο 
✓ Να ποτίσεις το κήπο 
✓ ... Συνεχίζεται 






No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET