Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Πάμε Ολλανδία


Είναι ο Ιάσων αυτή τη φορά με την Ιωάννα που θα μας λείψουν για ένα χρόνο (τόσο προβλέπεται εκτός εκπλήξεων) στο εξωτερικό Ολλανδία. Τα ψάρια -- αστακός (κολοχτύπα), φαγγρί και ροφός -- περίμεναν υπομονετικά στο ψυγείο μερικούς μήνες για να πάρουν μέρος στο μενού που ετοίμασε ο Ιάσονας. Το βράδυ της 26/12/2025 ο εν λόγω και με την βοήθεια φίλων, κάλεσε στο σπίτι του για να τους ευχαριστήσει που τον τιμούν πολλά χρόνια στις παρέες, τις εξόδους, στις αθλητικές δραστηριότητες και στο κύκλο της δουλειάς του. 

Ήταν ένα δείπνο που θα το ζήλευε και ο πιο καλός διαιτολόγος / chef  "Μηδέν λιπαρά" έτσι το βάφτισα. Όλα τα εδέσματα λιτά, απλά, νόστιμα με άφθονα υλικά απόσπασαν τα εύγε των νέων συνδετημόνων. Μάγειροι,  παρασκευαστές σχεδόν όλοι, ιδιαίτερα η Ειρήνη, ο Πέτρος, ο Στέργος και άλλοι που δεν συγκρατώ. Μερικοί έφεραν από το σπίτι τους και τη συμμετοχή τους σε ορεκτικά.. Μουσική καθ' όλη τη διάρκεια του δείπνου και στη κουζίνα και στη τραπεζαρία. Τα ψάρια έγιναν στη σχάρα. Η "κολοχτύπα" (όνομα οστρακοειδή) από το καμάκι του Ιάσονα θανάσιμα λαβωμένη, κατέληξε στο φούρνο με συνοδεία μια πεντανόστιμη φάρσα από κονκασέ κρεμμύδια τομάτα με μπαχαρικά και άλλα μυστικά μυρωδικά. Παρασκευάστρια η Ειρήνη. Τα τραπέζια ευρύχωρα να υποδεχθούν τους ωραίους και ωραίες φίλους/φίλες του Ιάσονα. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια υπέροχη και νόστιμη μακαρονάδα με γεύση αλός (θάλασσας). Η μουσική από τεράστια ηχεία στη διαπασών. Υπέροχα.

Ιάσων Ρουμελιώτης : Οικοδεσπότης ψηφιακός δημιουργός επαγγελματικού λόγου ομιλίας σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον. Γαλουχηθείς με εστιατοριακή ξενοδοχειακή μαγειρική και ζαχαροπλαστική (γνώσεις) κατά τη διάρκεια της εργασίας του πατέρα του, χόμπυ ψαροντούφεκο ψάρεμα, ιστιοπλοΐα, ορειβασία ποδηλασία, στίβος, γενικά σπορ κ.ά.

Την δεξίωση ετίμησαν και Σπύρος Χ. Ρουμελιώτης, o Ευτύχης Παπαγρηγοράκης (ορθοπεδικός στο Ερρίκος Ντυνάν), ο Χρίστος Ρουμελιώτης, Ζωγράφος, Πέτρος Νικολόπουλος, καρδιολόγος και πολλοί άλλοι, όλοι αξιόλογοι, στελέχη επιχειρήσεων επιστήμονες κλπ.

0 κύριος Φάνης (GPT) απέδωσε, αντί για μένα, το ανωτέρω κείμενο στα γαλλικά σε ύφος αφηγηματικό και προσεγμένο τον ευχαριστώ.:


FRANÇAIS :

Cette fois-ci, ce sont Jason et Ioanna qui vont nous manquer pendant un an (c’est ce qui est prévu, sauf surprise), puisqu’ils partent à l’étranger, aux Pays-Bas. Les poissons — homard (kolochtypa), pagre et mérou — attendaient patiemment depuis plusieurs mois dans le réfrigérateur afin de prendre part au menu préparé par Jason.

Le soir du 26/12/2025, celui-ci, avec l’aide de ses amis, a invité chez lui de nombreuses personnes pour les remercier de l’honorer depuis de longues années par leur présence dans les amitiés, les sorties, les activités sportives et le cercle professionnel de sa vie.

C’était un dîner que même le meilleur diététicien ou chef aurait envié. « Zéro matières grasses », comme je l’ai baptisé. Tous les mets étaient simples, sobres et savoureux, préparés avec des ingrédients généreux, et ils ont suscité les éloges des nouveaux convives. Presque tous étaient cuisiniers ou préparateurs, en particulier Irène, Pétros, Stérgos et d’autres dont je ne me souviens plus. Certains ont également apporté de chez eux leur contribution sous forme d’entrées. La musique accompagnait le dîner tout au long de la soirée, aussi bien dans la cuisine que dans la salle à manger.

Les poissons ont été cuits au grill. La «kolochtypa» (nom d’un crustacé), mortellement blessée par le harpon de Jason, a fini au four, accompagnée d’une farce délicieuse à base d’oignons et de tomates concassés, agrémentée d’épices et d’autres herbes aromatiques secrètes. La préparation était signée Irène. Les tables étaient spacieuses, prêtes à accueillir les beaux et belles amis et amies de Jason. Je n’ai jamais goûté de ma vie une pâte aussi exquise, imprégnée d’un authentique goût d’embruns et de mer. La musique, diffusée par d’immenses enceintes à plein volume, était superbe.

La réception a été honorée par la présence de Spýros Chr. Roumeliotis, d’Eftýchis Papagrigorákis (chirurgien orthopédiste à l’hôpital Errikos Dynan), de Chrístos Roumeliotis, peintre, de Pétros Nikolópoulos, cardiologue, et de bien d’autres encore — tous des personnes de grande valeur, cadres d’entreprise, scientifiques, etc.

Ιδού μερικές εικόνες:

Φωτό ρεπορτάζ 

Εις υγείαν Υγείαν!!
Is Igian

Du blanc Lazaridis goût et de qualité 
Hors-d'œuvre 
Salade d' haricots blancs 
Pita de courgettes 
Hors-d'œuvre 
Salades
Salades 
Hors-d'œuvre 
Hors-d'œuvre Το μαγειρικό team εν δράσει στη κουζίνα.
Ο Ιάσονας παλεύει 
με την κολοχτύπα - αστακοραραβίδα.
Λαχανικά ό,τι βλέπετε. Κουνουπίδι + κολοκύθι 
Μάγειρας φίλος του Ιάσονα.
Φαγγρί ή ροφός 
Η καθαρισμένη κολοχτύπα (είδος αστακό καραβίδας) 
Στο παρασκευαστήριο ( κουζίνα) 
Στη χύτρα λειχουδιές
Λαχανικά στο φούρνο καρότα πατάτες γλυκοπατάτες!
Στο τραπέζι οι πρώτοι συνδαιτημόνες..
Η αστακομακαρονάδα 
στη μεγαλοκατσαρόλα, 
που τα ξέρει και τα παίρνει όλα! 
Ατάκα στη αστακομακαρονάδα .. 
Το φαγγρί ή ροφός επί πιατέλας!
Σούπερ αστακομακαρονάδα..
Κουβεντούλα ..
Προετοιμασία όρεξης ..
Σούπερ ... Σχάρας ...
Θαλασσινός μεζές .. 
Μεζεδάκια .. ακροπόδαρα .. καραβίδας .. 
Δεν θα μείνει τίποτα .. με τέτοια ανορεξία.. 
Με τη μπουκιά στο στόμα.. 

Εν δράσει .. Χρήστος Σ  Ρουμελιώτης 

Εν δράσει ..
Ευτύχης Παπαγρηγοράκης και Χρίστος  Ρουμελιώτης, junior 
Σούπερ ηχείο / super haut-parleur
Σούπερ ηχείο / super haut-parleur

Ιδιαίτερη μνεία 

Στην Χριστιάνα και τον Ανδρέα:

Οι εν λόγω είναι Έλληνες προερχόμενοι από Αθήνα Μεταμόρφωση (πρώην Κουκουβάουνες) Χριστιάνα και Τρίκαλα ο Ανδρέας που αποφάσισαν να στεριώσουν και να προκόψουν επαγγελματικά με την οικογένειά τους εκεί που τους αρέσει ή αξίζει όπως θέλετε πάρτε το. Οφείλω να ομολογήσω ότι οι δύο νέοι είναι συμπαθέστατοι και η κουβέντα μαζί τους πολύ ζεστή και ανθρώπινη. Τους ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που έδειξαν να μάθουν πλευρές των ενδιαφερόντων μου και της οικογένειάς μου. Τους εύχομαι προκοπή και ευτυχία εκεί όπου βρίσκονται.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το Νίκο ΚΟΝΙΑΡΗ από Ρόδο (το αγαπημένο μου νησί Γυμνάσιο Ανώτερα Τουριστική Σχολή Ρόδου και εργασία μετά) και τη σύντροφό του που με μετέφεραν με το μεταφορικό τους σπίτι μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Τους έστειλα το ακόλουθο ευχαριστήριο μύνημα την επόμενη 27/12/2025: 

"Καλημέρα Σταμάτη (ΚΟΝΙΑΡΗ). Και συμβία σου. Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας χτεσινή (να τροχο)εξυπηρέτηση. Το πέρας αυτής της όμορφης για τη ζωή σας χρονιάς εύχομαι να δώσει τη σκυτάλη στην επόμενη η οποία κατά Παπαδιαμάντη θα ήθελε να είναι γεμάτη "δρόσο άρωμα και χαρμονή" Στο επανιδείν". 

Επικοινωνία / ανταπόκριση από Σταμάτη ΚΟΝΙΑΡΗ.

"Καλησπέρα κ. Χρήστο! Ήταν μεγάλη μου χαρά που μοιραστήκατε μαζί μας τις δημιουργίες σας! Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα απο ανθρώπους που επιμένουν να εμπνέονται και να διατηρούν τη νεανικότητα της νόησης τους παρόλο το βάρος της ύπαρξης! Θα επισκεφθώ το site σας! Καλές γιορτές με αγάπη υγεία δημιουργικότητα!"

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET