Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Οι Ελληνες "μένουν Ελλάδα" ...

(Αναδημοσίευση άρθρου Hotel Week 71)

Οι Ελληνες προτιμούν τις «εγχώριες» διακοπές περισσότερο από τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς. Είναι, επίσης, οι πιο επιφυλακτικοί στα οργανωμένα γκρουπ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας, κ. Γκύντερ Βερχόιγκεν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να πληροφορηθεί πόσο διαδεδομένα είναι τα πακέτα διακοπών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ιδιαίτερα λόγω συζητήσεων για ανεπαρκή προστασία των καταναλωτών, ορισμένες φορές, στο πλαίσιο των οργανωμένων ταξιδιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία στα οποία παραπέμπει ο Επίτροπος στην απάντησή του, οι Ελληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους, όπως άλλωστε η πλειοψηφία των νότιων Ευρωπαίων και οι Πολωνοί. Μάλιστα, κατέχουν την τελευταία θέση στην ΕΕ για τα ταξίδια στο εξωτερικό που διαρκούν πάνω από τέσσερις μέρες, με ποσοστό 9,8%, ενώ την πρωτιά κατέχουν οι Λουξεμβούργιοι με ποσοστό 99,3%. Παράλληλα, από το σύνολο των ταξιδιών στο εξωτερικό, οι Ελληνες προτιμούν ως προορισμό χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ποσοστό 53,1% και εντός ΕΕ σε ποσοστό 46,9%.

Παράλληλα, οι Ελληνες δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με τα οργανωμένα γκρουπ αφού το 94,5% των Ελλήνων τουριστών προτιμά να ταξιδεύει αυτόνομα. Αντίθετα, στην ΕΕ των 25 το 23,7% των Ευρωπαίων προτιμά διακοπές με μορφή οργανωμένων γκρουπ. Επίσης, μόνο το 30,7% των ταξιδιών που έχουν οργανωθεί από ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα αφορά πακέτα διακοπών, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 69,4%.

(Αναδημοσίευση άρθρου Hotel Week 71)

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET