Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

2ος Διαγωνισμός Μαγειρικής
Στηναμέσως ανωτέρω φωτό η Κα Μαρία Λόη με τον
διακριθέντα Κο Α. Κανατά (Ζυγούρη με ρεβύθια και δενδρολίβανο)

Το ραντεβού είχε κλειστεί από πέρσι. Κάμποσες γνωστές - άγνωστες μεταξύ τους Γεύσεις συμφώνησαν να ξαναβρεθούν και φέτος στο Μελίσσι Κορινθίας ημέρα Τετάρτη 10 τέσσερις Νοεμβρίου 2 χιλιάδες 8 στο ξενοδοχείο Xylokastro Beach. Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος στις κατσαρόλες τα τηγάνια και τα ταψιά που θα αναλάμβαναν να ικανοποιήσουν τα όλο και τα πιο απαιτητικά γευστικά γούστα των φίλων τους των ανθρώπων. Τα πηρούνια και τα μαχαίρια ετοιμάστηκαν να χειραγωγήσουν την όρεξη των συνδετημόνων επί τόπου αλλά απ΄ ότι είπαν μετά την εκδήλωση το μόνο που κατάφεραν ήταν να την κατατεμαχίσουν μέχρι εξαφανίσεώς της ! Κάλεσαν λοιπόν τα μανίκια ν’ ανέβουν ψηλά, τις ποδιές με το λογγό «Μελίσσι 2007» να πάρουν θέση, κάλεσαν τα καλλίτερα υλικά να συσκεφθούν και να δώσουν προτάσεις, κάλεσαν διαιτολόγους, κάλεσαν κομποστολόγους, κάλεσαν γενικολόγους, κάλεσαν καλοφαγάδες, κάλεσαν καλαμπουριτζήδες, κάλεσαν παρουσιάστριες, κάλεσαν ειδικούς, κάλεσαν μουσικούς, κάλεσαν δημόσια πρόσωπα, κάλεσαν θεία και άλλα απλά πρόσωπα, κάλεσαν χορεύτριες και χορευτές, κάλεσαν διακοσμητές να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του φαγητού. Πράγματι λοιπόν όλοι οι παράγοντες δούλεψαν επί μακρόν και φόρτσαραν τις τρεις τελευταίες μέρες. Τα αποτελέσματα της κινητοποίησης ήταν φανταστικά. Η τέχνη των κατσα-ρολών επαναστάτησε. Δραπέτευσε από τις ΙΧ κουζίνες και κατέλαβε μπουφέδες, δοκιμαστήρια, τραπέζια, ειδικούς και μη ουρανίσκους. Σύγχυση μεγάλη. Ψίθυροι γευστικού αδιεξόδου, κλήρωση, συγχαρητήρια, βραβεύσεις, χαμόγελα, κέφι, οίνος, γλέντι, χορός, ξεφάντωμα, απόλυτη ικανοποίηση. Τα πρόσωπα των (επί)-γεύσεων έλαμπαν. Επιτέλους δικαιώθηκαν, γνώρισαν και νέους εραστές. Διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα. Προκάλεσαν ντελίριο, γευστική αναστάτωση, γευστική …καταδίκη. Προκάλεσαν το θαυμασμό ιερειών της Μαγ(ειρικής), πήραν υποσχέσεις, επι-βλήθησαν στα μήντια (ΗΛΕΚΤΡΑ, ΚΟΥΖΟΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ – Internet. Τέλος έσφιξαν τα χέρια μεταξύ τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου σε ένα άλλο κορινθιακό χωριουδάκι. Α ναι δεν απέκλεισαν και το ενδεχόμενο να πεταχτούν μέχρι την Ναύπακτο στη φίλη τους τη Μαρία Λόη (Τηλεπαρουσιάστρια μαγειρικής, συγγραφέας) μετά από σχετική πρόσκληση…

Μεταξύ άλλων προ-γευματικών και κυρίων Γεύσεων παραβρέθηκαν και διακρίθηκαν: Ένα πουμωτό αρνάκι μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι καλά κρυμμένο με ζυμάρι. Ένα ζυγούρι στη γάστρα με ρεβίθια και δεντρολίβανο. Ένα αρνάκι βουτηχτό στο …μούστο. Ένα γεμιστό ξε-κο-καλιασμένο και αρμονικά μισο-τεμαχισμένο κοτόπουλο. Ένα κυδωνάτο χοιρινό. Ένας μουσακάς με γεύση. Μία διονυσιακή μπατζαρο-ροϊδο-σαλάτα. Ένα σαγανάκι με χταποδάκι και δαμάσκηνο. Ένας βασιλικός σολομός με ένα τόνο (!) στην αγκαλιά του. Ένα εξοχικό αλλιώτικο απ’ τάλλα και άλλα, χοιρινά, σαλάτες, κοτόπουλα με περίεργες γέμισες, σαλάτες με ρύζι και μύδια, μοσχαράκια, με τυρί, με πιπεριές. Όλες χαμογελαστές.

Οι επι-δόρπιες Γεύσεις συν-οδευόμενες από εν-τυπωσι-ακές κυρίες έλαβαν όλες συγχαρητήρια, μερικές δε από αυτές δεν κατόρθωσαν να αποφύγουν την απαγωγή. Δεν φταίγανε όμως ! Μαρμελάδες φανταστικές, από λεμόνι, από κυδώνι, μηλόπιτες, πορτοκαλό- πίττες, τυλιχτά με μαστίχα, μπακλαβάδες με φρούτα, γλυκά του κουταλιού, εργολάβοι και κουραμπιέδες, καρυδόπιτες με σοκολάτα, με παγωτό με ταχίνι, άφησαν ανεξίτηλα ίχνη σε αντρικά και γυναικεία χείλη …

Οι ανωτέρω γεύσεις κατέθεσαν τις συνταγές τους επίσης στην οργανωτική επιτροπή διεκδικώντας και την παγκοσμιοποίησή τους ! Λεπτομερειούλες αργότερα από αυτό εδώ ακριβώς το σημείο !(…..)

Bye – Bye !

Χρίστος Ρουμελιώτης
Αθήνα 19/11/2007 11:56:29 πμ
http://dokimos.over-blog.com

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET