Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Ερέτρια Πάσχα


Πάσχα στην Ερέτρια 2008 !

Καλώς να έλθετε για Πάσχα στην Ερέτρια ! Η Ερέτρια είναι μια όμορφη πόλη απλωμένη στα πόδια μιας καλλίγραμμης οροσειράς ταπεινών βουνών η οποία έρχεται από βόρεια της Εύβοιας και καταλήγει σ’ ένα τοπικό Όλυμπο, στον οποίο μπορεί κάποιος να ανέβει με αυτοκίνητο γρήγορα και απολαύσει μοναδική Ευβοϊκή θέα δηλαδή τον Ευβοϊκό !

Η περιοχή συγκεντρώνει πολλούς θαυμαστές, εραστές του φυσικού πλούτου, Έλληνες και ξένους. Αρκετοί έχουν τις βίλες τους, πολλοί τις άνετες εξοχικές τους κατοικίες και άλλοι σύγχρονο ξενοδοχειακό κατάλυμα για να μείνουν και να χαρούν το Πάσχα.

Κανένας μα κανένας στην Ελλάδα δεν μπορεί βέβαια να υποστηρίξει, ότι ο τόπος του είναι ο καλύτερος. Η κάθε γωνιά της πατρίδας μας έχει κάτι το ιδιαίτερο να επιδείξει και οι ντόπιοι είναι περήφανοι για αυτό. Η Ερέτρια όμως, προσφέρει μια απέραντη απλωσιά που ξεκουράζει το μάτι και το πνεύμα, μια καταπληκτική ανοιξιάτικη παλέτα χρωμάτων από τα κιτρινοπράσινα λιβάδια της και την εναλλασσόμενη σε χρώματα θάλασσά της. Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις μπροστά σου τη γαλήνη, απ΄όπου και να περάσεις συναντάς την απλότητα και την ηρεμία. Περιδιαβαίνοντας την πόλη ο επισκέπτης έχει την αίσθηση ότι συνομιλεί με τον αρχαίο κόσμο που βρίσκεται στο μουσειάκι του, το σπίτι με τα μωσαϊκά, στο θέατρό του, στα λουτρά του, στο ναό του Δαφνηφόρου Απόλλωνα… Το παλιό το καινούργιο και η φύση διατηρούν μια ισορροπία !

Το Πάσχα λοιπόν φέτος σας καλεί στην Ερέτρια να την επισκεφθείτε για να εκπληρώσετε εδώ το θρησκευτικό σας καθήκον ! Για τα ιδιαίτερα έθιμα του τόπου που ισχύουν τiς πληροφορίες μου έδωσε ο πολύ δραστήριος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερετρίας «Κωνσταντίνος Κανάρης» Θεόδωρας Τσάκαλης τον οποίο και ευχαριστώ θερμά.

Επιτάφιος :

Την Μεγάλη Παρασκευή οι δύο μεγάλες ενορίες του Αγίου Νικόλα από δυτικά και της Παναγιάς της Παραβουνιώτισας από Ανατολικά βγάζουν περιφορά τους επιτάφιους και συναντιόνται στον Φοίνικα για να ψάλλουν από κοινού το «γλυκύ μου έαρ» Η Παναγιά η Παραβουνιώτισα αντιπροσωπεύει το προσφυγικό στοιχείο της πόλης, Ψαρά, Μικρά Ασία που είναι και το πιο δραστήριο κομμάτι της πόλης. Η εκκλησία έχει κτιστεί σε ανάμνηση της Μικράς Ασίας και φέρει το όνομα και την εικόνα της εκεί Παναγίας. Ως έθιμο έχει το να μοιράζει φαγητό στους πιστούς την Κυριακή του Θωμά!

Ανάσταση :

Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια όμορφη πλούσια σε εικονογράφιση εκκλησία με μεγάλο καμπαναριό και προαύλιο που κάνει εντυπωσιακή την Ανάσταση ! Ο πάτερ Θεοφάνης ό συμπαθέστατος εφημέριος καλεί τους πιστούς να μείνουν και μετά την Ανάσταση στην λειτουργία και τους προσφέρει ένα πασχαλιάτικο αυγό !

Πολύ εύκολη η πρόσβαση και στις δύο εκκλησίες και με αυτοκίνητο και ανυπομονώ φίλοι μου να βρεθώ σε μια από αυτές το βράδυ της Ανάστασης ! Για δε την επόμενη μέρα σας επιφυλάσσω στο εαυτό μου και σε όποιον θέλει να ακολουθήσει μια περατζάδα από στις αυλές των φίλων και γνωστών για να απολαύσω ακόμα μια φορά την από καρδιάς φιλοξενία των Ερετριανών την ημέρα της Ανάστασης !

Χρήστος Ρουμελιώτης
Ερέτρια Τρίτη 8 Απριλίου 2008
http://roumeliotis.blogspot.com
http://dokimos.over-blog.com
www.negroponteresort.gr

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET