


Στου Γιάννη (την ταβέρνα) Καθαρά Δευτέρα. Η κίνηση είναι μέτρια αυτήν την ώρα. Τα μαγαζιά στο παραλιακό πεζόδρομο είναι «τίγκα». Ο λόγος όμως δεν είναι αυτός που επιλέξαμε το Γιάννη λίγο πιο μέσα επί της Αρχαίου Θεάτρου 70 να έρθουμε να φάμε. Είναι γιατί ο ίδιος στο service εγγυάται ταχύτητα, επαγγελματισμό, προσηγορία και η αδελφή του από τη κατσαρόλα δίνει μαγειρευτά ημέρας που και παιδιά ακόμα λένε «φέρε κιάλλο» Το χταπόδι στα κάρβουνα δεν σερβίρεται ορφανό αλλά με μια έξυπνη σαλάτα και γενικά οι μερίδες, οι γαρίδες και τα άλλα μεζεδάκια του είναι τόσο καλά όσο… και η καρδιά του. Περιβάλλον; Κλασικό περιποιημένο με μουσική ημέρας από ΝOVA και λουλουδάκια στα τραπέζια. Οι τιμές συνδυάζουν οικονομία και φρεσκάδα! Και φυσικά θα ξαναπάω!



«Το καλό φαγητό είναι αδιαπραγμάτευτη αξία! Είναι ένας σημαντικός παράγοντας των ανθρώπινων σχέσεων. Εχει σημασία πώς το επεξεργάζεσαι ή πώς το ξεφτιλίζεις. Στην ταινία λειτουργεί ως ένα μέσο για να εκφραστούν το πάθος, η αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων, η ανάγκη να διεισδύσεις σε έναν άνθρωπο χωρίς λέξεις. Επίσης, το φαγητό μπορεί να μείνει στο μυαλό σου για πάντα αν φας κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Θεωρώ ότι οι σέφ είναι μεγάλοι καλλιτέχνες».




Σύμφωνα με το μύθο, η ομορφιά της Περσεφόνης θάμπωσε τον πανίσχυρο θεό του σκότους Πλούτωνα. Η γη άνοιξε και την κατάπιε. Αναζητώντας την, η Δήμητρα κατέφυγε στην Ελευσίνα.



No comments:
Post a Comment