





Συνάντηση με τον κύριο Κώστας Κασσιός πρωί πρωί Πέμπτη, (9 Απριλίου 2009) στο λόφο του Πατάτσου, πάνω από την Κυψέλη. Η βλάστηση άφηνε το άφθονο άρωμά της να πλημμυρίσει το τοπίο και τα αγουροξυπνημένα άνθη της αγριομολόχας και του άγριου χαμομηλιού προσπαθούσαν ν’ ανοίξουν τα ματάκια τους με τη βοήθεια των πρωινών χαρούμενων αχτίνων του ηλίου που τρύπωναν στα φύλλα των δένδρων και έπεφταν πάνω τους. Πανδαισία χρωμάτων. H άνοιξη δηλώνει παρούσα. Περάστε ! Καθίστε ! Απολαύστε ! (ΠΚΑ). Ο λόγος περί περιβάλλοντος... ‘Ότι και να πούμε μεις όμως, είναι λίγο μπροστά στις σκέψεις του κυρίου Κασσιού συνταξ. καθηγητού του Πολυτεχνείου που την αγάπη του για τη φύση εκδηλώνει επί τόπου κάθε πρωί αλλά και μέσα και από το βήμα του περιοδικού «Car» www.carmagazine.gr ΤΕΥΧΟΣ 108, ΑΠΡΛΙΛΙΟΣ 2009, σειλ. 102.







«Το καλό φαγητό είναι αδιαπραγμάτευτη αξία! Είναι ένας σημαντικός παράγοντας των ανθρώπινων σχέσεων. Εχει σημασία πώς το επεξεργάζεσαι ή πώς το ξεφτιλίζεις. Στην ταινία λειτουργεί ως ένα μέσο για να εκφραστούν το πάθος, η αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων, η ανάγκη να διεισδύσεις σε έναν άνθρωπο χωρίς λέξεις. Επίσης, το φαγητό μπορεί να μείνει στο μυαλό σου για πάντα αν φας κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Θεωρώ ότι οι σέφ είναι μεγάλοι καλλιτέχνες».




Σύμφωνα με το μύθο, η ομορφιά της Περσεφόνης θάμπωσε τον πανίσχυρο θεό του σκότους Πλούτωνα. Η γη άνοιξε και την κατάπιε. Αναζητώντας την, η Δήμητρα κατέφυγε στην Ελευσίνα.



No comments:
Post a Comment