Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Μικρές Αποδράσεις - Ερέτρια

Α. Επίσκεψη στο Μουσείο της Ερέτριας
Μεσημέρι του καλοκαιριού, Ιούλιος ξεκινήσαμε με καλή παρέα και υπέροχη διάθεση για ένα ταξίδι μύησης στο παρελθόν της πόλης πλούσιο σε αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν την αέναη προσπάθεια του ατόμου για επικοινωνία, Δημιουργία και Αναζήτηση ! Υποδειγματικά οργανωμένο το μικρό Μουσείο της πόλης μας μεταφέρει στην εποχή της λατρείας του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, με το περίφημο αέτωμα του ναού του, μας εντυπωσιάζει με την κεραμική τέχνη της εποχής και μας υπενθυμίζει {μέσα από τα περίτεχνα κτερίσματα, ταφικά ευρήματα, τη φθαρτή ανθρώπινη φύση, που τολμά στο ταξίδι της ζωής να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά της στο μέτρο του Δυνατού.
Β. Επίσκεψη στην οικία με τα Μωσαϊκά
Απόδραση στο χρόνο, απετέλεσε το αντικείμενο της σύντομης δεύτερης επισκέψεώς μας στον αρχαιολογικό χώρο της Ερέτριας. Φόρος τιμής στην Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή και τους Έλληνες αρχαιολόγους, που χάρη στις προσπάθειες 45 και πλέον χρόνων, μας παραχωρούν μια θέση στο όνειρο και μια απόλαυση ψυχής από την τέχνη της εποχής με τα περίτεχνα μωσαϊκά της. Τα πολύχρωμα βότσαλα συνθέτουν έργα τέχνης με εντυπωσιακές μυθολογικές απεικονίσεις, πλαισιωμένες από ανθοφόρο διάκοσμο, φύλλα κισσού, άνθη λωτού, επτάφυλλα ανθέμια ! Σφίγγες, Γρύπες, Πάνθηρες, Λιοντάρια, Άλογα, Κεφαλή Γοργόνας, αρμονικά δεμένα κι ένας ιππόκαμπος να διασχίζει τα κύματα, μεταφέροντας στην αιωνιότητα μια Νηρηίδα που κρατεί τα όπλα του Αχιλλέα, παραπέμποντας στην Ηλιάδα!
Επίλογος
Πολυπολιτισμική η Ερέτρια δέχεται το άνοιγμα στον τότε εγγύτερο και μακρινό περίγυρό της μέσα από το ταξίδι και τις εμπορικές συναλλαγές πλουτίζοντας ακόμη και μέσα από τους κατακτητές της το αποτύπωμά της στο χώρο και το χρόνο! Ας ευχηθούμε το σύντομο οδοιπορικό ν’ αποτελέσει ταξίδι ψυχής στις ρίζες της ύπαρξής μας, στην πορεία του ΣΗΜΕΡΑ με μια προσωπική στο μέλλον, ευθύνη όλων μας για τη συνέχεια.
Ερέτρια, 2 Αυγούστου 2009
Γράφει η Μαρί… Ζακ… στο ταξίδι πήραν μέρος ένας Χρήστος και μία Τάνια…

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET