Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Κόρινθος 'Αργος Μιδέα (2)



Συνέχεια από το άρθρο (1) Οι πινακίδες τώρα έδειχναν Άργος > Μυκήνες > Ναύπλιο! Τα χιλιόμετρα φιλικά και ο δρόμος περήφανος για το Νοικοκύρη του «Μωρεάς ΑΕ». Πράγματι Γρήγορη Σκέψη δεν τόλμησε να βγάλει μιλιά σ’ όλη τη διαδρομή… μέχρι το Άργος ! Τουναντίον τα χιλιόμετρα αποκοιμήθηκαν γιατί φαντάζομαι είχαν πολύ δρόμο να κάνουν μέχρι να φθάσουν 3.200 χρόνια πίσω στον Μυκηναϊκό Πολιτισμό ! Βέβαια και γω δεν τις άφησα καθόλου παραπονεμένες ! Σε κάποια στιγμή έκλεψα λίγο χρόνο και τρυπώσαμε όλοι μέσα στο Μουσείο ! Εκεί μάθαμε από γραπτό βιβλίο της Ecole Française d’Athènes πως το Άργος το 1669 ήταν ένα χωριό τριακοσίων περίπου σπιτιών που κτίστηκαν από τα ερείπια των Ανακτόρων των Αργείων, με κίονες, ζωοφόρους και επιστύλια από μάρμαρο αντί πέτρες!. Ασφαλώς τότε δεν υπήρχαν οι πρόγονοί μας Τουριστικές Σκέψεις είπαν οι Σκέψεις… Τα δυο (2) ευρώ της εισόδου του Μουσείου δεν ήταν τίποτα μπροστά στο πλούτο που κρυβόταν μέσα του ! Δυστυχώς όμως ο Χρόνος… καθώς και το Θέατρο, η Αγορά περίμεναν να ποζάρουν ! Τίρυνθα, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά, η τέλεια κυκλώπεια οικοδομή ! Οι Στείρες Σκέψεις εις μάτην να φανταστούν ποιοι και με τι τρόπο οικοδόμησαν τη πόλη αυτή. Σταμάτησαν δε να σκέπτονται για να μην …τρελαθούν ! Η αργολική πεδιάδα είναι σήμερα χαρμάνι ομορφιάς, αγροτικού > εμπορικού πλούτου και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Διάχυτα ερείπια κάστρων σε στρατηγικά κορυφαία σημεία, έργων και μνημείων μαγνητίζουν τις ματιές των περιηγητών και ταξιδεύουν τις Περιηγητικές Σκέψεις χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν. Αξίζει νομίζω να αφήσουμε τις ρόδες και τις Σκέψεις να σκαρφαλώσουν στη Μιδέα και να μας πουν τι είδαν !
Χρίστος Ρουμελιώτης. 29 Μαρτίου 2010. Αθήνα + Ερέτρια. Εντυπώσεις από ένα ταξίδι Αθήνα + Κόρινθος + Αργος + Αγιος Ανδριανός + Αθήνα 23+24+25 Μαρτίου 2010. Συνεχίζεται στο άρθρο (3)

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET