Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Κόρινθος 'Αργος Μιδέα (1)



Ταξίδι σε τρία άρθρα (1)+(2)+(3) από Αθήνα Κόρινθο Άργος Μιδέα.
Πήρα τις Ολομόναχες Σκέψεις* μου για συνοδηγούς και άρχισα να φορτώνω χιλιόμετρα τις ρόδες. Ούτε οι μεν ούτε οι δε, λένε όχι στα ταξιδάκια. Αυτή τη φορά με παρεκάλεσαν όμως να τις περάσω από τον Περιφεριακό του Πειραιά > Περάματος > Σχιστού. Ο δρόμος είναι καλός και …ακίνητος. Καμία Κριτική Σκέψη! Ο ιστορικός Σαρωνικός αριστερά περήφανος, φορτωμένος με τεράστια πλεούμενα. Βγήκαμε άνετα στο Σχιστό. Το βουναλάκι πράσινο αν και λίγο κακοποιημένο από τους ανθρώπους στους πρόποδες. Το περιβάλλον στις άκρες του δρόμου ανοικοκύρευτο και γεμάτο σκουπίδια! Πρέπει να έχει μείνει έτσι πάρα πολλά χρόνια ! Καλά δεν υπάρχει ένας προκομμένος Γενικός Νοικοκύρης να δει τα χάλια; Τι θα λέει ο κόσμος που περνάει από κει ! μονολογεί η Τουριστική Σκέψη ! Και μετά θέλουμε τουρισμό ! Η Λίμνη Κουμουνδούρου αποζημιώνει την Οικολογική Σκέψη και τις δείχνει απλόχερα την ομορφιά της αν βέβαια ο οδηγός σταματήσει και της κάνει το χατίρι να απολαύσει τα πλεούμενα νεροπούλια της! Ογδόντα χιλιόμετρα δεν είναι πολύ Βαριά. Η Ξέγνοιαστη Σκέψη δεν κουράστηκε. Η φρεσκο-πεζο-δρομημένη Κόρινθος αναπαυόταν στην άκρη του Κορινθιακού, συζητώντας με το Φτερωτό Άλογο στη πλατεία, τα μπάρκα και τα τρεχαντήρια στο λιμάνι! Μπα Τι είναι τούτο πάλι ! Εδώ οι ρόδες μπήκαν στο λιμάνι ! Παράταιρο μου φαίνεται ! αναφώνησε η Ρομαντική Σκέψη ! Δεν έμεινε σπιθαμή τόπος για μια αστική παραθαλάσσια βόλτα ! Δεν πειράζει πετάχτηκε η Καταναλωτική Σκέψη ! Ας πάνε στο πεζοδρομημένο κέντρο να βολτάρουν να δουν και καμιά βιτρίνα ! Ο καπετάν Κώστας παρακάτω έπλενε το τρεχαντήρι του ! Παλιός ναυπηγός με «γεννήματα» που τον έχουν κάνει σοφό, και η κρίση τώρα ψαρά ! Σαν να διάβασε τις Κριτικές μου Σκέψεις, μόλις με είδε με άκουσε, μου πέταξε ένα πολύ σοφό ! "Αμ δε ! αν θες να γίνεις νοικοκύρης γίνε μουσαφίρης"! Πράγματι Κύριε Γενικέ Νοικοκύρη κάνε μια βόλτα σε παρακαλώ στη διαδρομή Ισθμός > Ιουστινιανό Τείχος > Νέα Κόρινθος να δεις πόσες σκούπες χρειάζονται για να νοικοκυρευτεί ο τόπος εκτός βιτρίνας ! Η αρχαία Κόρινθος πρωί πρωί που πήγα δεν είχε ξυπνήσει ! Η Καθαρή Σκέψη σε συνεργασία με την Αρχαιολογική και Τουριστική Σκέψη αμέσως διέκρινε μεγάλο κενό (σκουπίδια) στα εκτός αρχαιολογικών χώρων αστικά τοπία και άρχισε να κάνει αυστηρή κριτική πλην όμως δεν την άφησα να το παρακάνει και την πήρα μακριά ακόμα μια φορά σε ένα άλλο περιποιημένο κομμάτι του Ιουστινιανού Τείχους !
Χρίστος Ρουμελιώτης, 29 Μαρτίου 2010. Αθήνα + Ερέτρια. Εντυπώσεις από ένα ταξίδι Αθήνα + Κόρινθος + Αργος + Αγιος Ανδριανός + Αθήνα 23+24+25 Μαρτίου 2010. Συνεχίζεται στα επόμενα (2) και (3) άρθρα της ενότητας [Πάμε Κόρινθο Αργος Μιδέα]

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET