Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Τουρισμός, δημοκρατία, πολιτισμός, είμαστε Ευρώπη;

Τουρισμός και Δημοκρατία: Αυτές οι δύο έννοιες πάνε μαζί. Ταιριάζουν απόλυτα. Τουρισμός σημαίνει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, με ένα απόσταγμα, ύστερα από χρόνια, οικονομιών, που διαθέτουμε για ταξίδι - διακοπές συχνότερα στο εσωτερικό και σπάνια και λιγότερο στο εξωτερικό. Παράλληλα η έννοια αυτή ως αγαθό συνδυάζεται και με την χαλάρωση από τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων όσων τέλος πάντως βρίσκονται στο τυχερό κομμάτι της πίτας που λέγεται εργασία ή σύνταξη.
Η έννοια της δημοκρατίας πανθομολογουμένως γεννήθηκε στην Ελλάδα. Με το εργαλείο αυτό οι Έλληνες βελτίωναν συνεχώς όχι μόνο την διαχείριση των κοινών τους αλλά και το έκαναν όπλο ενότητας και πάλης για την αντιμετώπιση των κοινών εχθρών τους. Το εργαλείο αυτό διαδόθηκε και αγκάλιασε σχεδόν όλη την ανθρωπότητα. Εφαρμόστηκε σωστά ή και λάθος, στο όνομά του λαοί είδαν πρόοδο αλλά και έγιναν παρερμηνείες μέχρι προδοσίες και πόλεμοι από ιδιοτελείς ηγέτες.

Ο προοδευτικός θεσμός της ΕΟΚ και μετέπειτα Ευρωπαϊκής Ένωσης αγκάλιασε τη δημοκρατία μέσα σε ένα ανομοιογενές μείγμα λαών και κρατών και σε ένα πολύ αμφίρροπο και άνισο οικονομικό παγκόσμιο περιβάλλον άρχισε να προχωρά με δυσκολία, λόγω οικονομικών συμφερόντων, προς την ολοκλήρωση...

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες ο τουρισμός ως παγκόσμιο ειρηνικό διακρατικό διακινητικό και κυρίως κοινωνικό φαινόμενο διαρκώς αναπτύσσεται, ή και συμπτύσσεται παροδικά λόγω πολέμων ή κρίσεων, όπως στις μέρες μας Μέση ανατολή και βόρεια Αφρική. Η "ευημερία" των βιομηχανικών χωρών πάνω στις αρχές της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων, αγαθών, μέσων και νομισματικών ανταλλαγών στην Ευρώπη και ευρύτερα (σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες) είναι προϋπόθεση για την ομαλή ανάπτυξή του. Χώρος προέλευσης μεγάλου όγκου τουριστών σήμερα στην Ελλάδα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ευρωπαίοι τουρίστες είναι πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνδυάζουν τουρισμό, δημοκρατία και πολιτισμό, γιατί έτσι νιώθουν, όταν επισκέπτονται τις Ακροπόλεις, τα μουσεία, τα αρχαία μνημεία στην Αθήνα ή στο τελευταίο νησί ή χωριουδάκι της Ελλάδος.

Κανένας δημοκρατικός υπερεθνικός διοικητικός ή οικονομικός θεσμός και με κανένα πρόσχημα δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβάλει εμπόδια, να προκκαλέσει ενδοιασμούς, ταλαιπωρία, να αποσπάσει την σκέψη και να ταράσσει την ηρεμία των διακοπών των πολιτών της Ένωσης δηλαδή το δημοκρατικό δικαίωμα να απολαύσουν τα κεκτημένα όπου αυτοί επιθυμούν.

Η Ελλάδα, παράλληλα με την διαδικασία οργάνωσης της υποδοχής και της φιλοξενίας των πολιτών της Ευρώπης και των άλλων κρατών, διεξάγει το δημοκρατικό της δικαίωμα να κρίνει μια έκτακτη ευρωπαϊκή σύνθετη οικονομική πρόταση που την αφορά αν είναι επιθυμητή ή όχι. Το ίδιο κάποτε έκανε και η Γαλλία για το καταστατικό της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης το ίδιο κάνει και η Ελλάδα. Οι 'Έλληνες υπεραγαπούν την Ευρώπη και τους ανθρώπους της. Δημοκρατία, τουρισμός, δικαίωμα στον ήλιο το μπλε και τον πολιτισμό πάνε μαζί και είναι το μέλλον των ευρωπαίων πολιτών. Τους περιμένουν όπως πάντα να τους εξυπηρετήσουν σωστά και φιλικά και μαζί να πλέξουν από τα κάτω το κοινό τους μέλλον. Όλοι μαζί θα κρίνουν μια μέρα όλη την Ευρώπη αν είναι αυτή που εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές της. 2/7/2015

La Grèce exerce son droit démocratique de prendre position sur une proposition européenne économique bonne ou pas après son avis, comme la France sur le Statut Européen il y quelques années . On aime autant Europe, ses enfants et nos amours! Démocratie, Tourisme, droit au soleil et au bleu d' ailleurs vont ensemble pour le bien être des européennes et européens.

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET