Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Eretria, theater, restoration, αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου της Ερέτριας


Γιάγκος Ανδρεάδης, αντιπρόεδρος του Κέντρου Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου και ομότιμος καθηγητής: “Το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας πάντα με μάγευε. Ήταν όνειρό μου να καταφέρουμε να παίξουμε εκεί μια μέρα. Ο τόπος είναι μοναδικός και ο δήμος ιδιαίτερα αφοσιωμένος και συνεργάσιμος, κάτι που δεν το συναντά κανείς εύκολα. Για όποιον δουλέψει εκεί είναι ένα δώρο. Η αναστήλωση που έχει γίνει είναι εξαιρετική. Το θέατρο διαθέτει 400 θέσεις και υπάρχουν δυο καταπληκτικές μεγάλες πάροδοι. Αυτό όμως που κάνει το θέατρο ακόμη πιο σαγηνευτικό είναι ο περιβάλλων χώρος, σπαρμένος με αρχαία που αυτοσκηνογραφούν μια παράσταση”.
Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ: “οι κερκίδες είναι από ντόπιο πωρόλιθο, ενώ υπάρχει στοά που ξεκινά από τη σκηνή και βγαίνει στο κέντρο της Ορχήστρας, “κάτι μοναδικό”, όπου από εκεί εμφανίζονταν ή οι θεοί του κάτω κόσμου ή ο από μηχανής θεός. Κατασκευασμένο γύρω στον 5ο αιώνα π.Χ., ανακατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα και χωρούσε περίπου 5.000 θεατές. Είχε 8 κλίμακες, δυο χώρους παρασκηνίων και η πρόσοψη ήταν ιωνικού ρυθμού, που καταδεικνύει και τη στενή σχέση της Ερέτριας με την Αθήνα. Φημιζόταν δε για την πάρα πολύ καλή του ακουστική

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET