Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Χρονοσουρεαλογράφημα, Surréalogramme du temps


ΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΞΗΡΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ..

Παρακαλώ από τους έμπειρους συναδέλφους μου που θα δουν αυτό το ποστ είμαστε πάνω από 100 σε αυτή την ομάδα αποφοίτων σχολών τουριστικών επαγγελμάτων μπορεί κάποιος να "ψιθυρίσει" στο αυτί του άμοιρου τραπεζοκόμου πλέον θαλασσοκόμου ότι δεν θα φθάσει ποτέ στην σύνταξη γιατί τα αθροιτικά θα έχουν διαβρώσει τόσο πολύ το κορμάκι του και τη ζωή του και κανένας μητσοτακογεωργιάδης δεν θα ζει να τον υποστηρίξει αντίθετα οι νόμοι τους "φόλες" θα υπάρχουν (πλην ανατροπών που εύχομαι κάποτε να συμβούν ύστερα από αγώνες βέβαια) και θα τρώνε τα σωθικά των εργαζομένων, τη συνοχή της κοινωνίας και την κατακερματισμένη αντίσταση των συνδικάτων?!?!?!?. Αλοίμονο στον άμοιρο άπειρο θαλασσοκόμο που δεν ξέρει τι τον περιμένει.. εγώ δεν θα έλεγα (σήμερα 70 χρόνων παλιά καραβάνα και "Οδυσσέας" πλέον των ξενοδοχείων) να αρνηθεί να εκτελέσει μια καινοτομία.. αλλά ας διεκδικούσε/έκανε τα εξής πριν την αποδεχόταν:

1/ Να έκανε εγγραφή στο εργοστασιακό του σωματείο (αν δεν ήταν γραμμένος)

2/ Να ερχόταν επαφή με την ομοσπονδία ξενοδοχοϋπαλλήλων σερβιτόρων κλπ και να ζητούσε γνωμοδότηση / υποστήριξη.

3/ Να ζητούσε γνωμοδότηση από την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας της επιχείρησης για ανθυγιεινή εργασία και επιπτώσεις άμεσα και μακροπρόθεσμα στην υγεία του θαλασσοκόμου πλέον. Και επειδή αυτό θα μαγνήτιζε το αρνητικό ενδιαφέρον και ίσως την μήνιν της εργοδοσίας θα ζητούσε παράλληλα νομική προστασία από το καλύπτοντα αυτόν συνδικαλιστικό όργανο και παράλληλα αφού ζούμε στην εποχή του ιδιωτικού τομέα και και των μαγικών δυνάμεων της αγοράς θα απευθυνόταν και σε ένα θεσμικό όργανο της μαγικής αγοράς το πιο αντιπροσωπευτικό κλαδικό (πχ επαγγελματικό ξενοδοχειακό επιμελητήριο) η και ένα αντιδραστικά ήπιο θα λέγαμε όργανο να πάρει θέση έτσι ώστε να φανερωθούν οι υπόγειες ή κρυφές ή και γιατί όχι φανερές προθέσεις της εργοδοσίας επί αυτού του θέματος.

5/ Θα ζητούσε γνωμοδότηση / παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής πρώην ΣΕΠΕ (πολλά ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της από τότε που καταργήθηκε ο ΣΕΠΕ)

6/ Ταυτόχρονα θα απηύθυνε ερώτημα στην εργοδοσία αν η τοποθέτηση καθισμάτων σε δημόσιο θαλάσσιο χώρο ήταν νόμιμη και αν ναι πόσα τετραγωνικά θάλασσα νοίκιασε η επιχείρηση πόσο πλήρωνε και σε ποιο λιμενικό πχ ή δημόσιο ταμείο κάλυπτε και πόσα βαρκοκαθίσματα η θαλασσοκαθίσματα εδικαιούτο.

7/Παράλληλα θα ζητούσε τροποποίηση των κανονισμών και κανόνων σέρβις από τις αρμόδιες αρχές πχ παροχή ειδικής διαμορφωμένης η σχεδιασμένης σχεδίας με σωστικά μέσα και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό πλοήγησης (όχι κουκουλοφόρους με τρίαινες διάτρησης σωστικών λέμβων μεταναστών) σε περίπτωση ατυχήματος στο θαλάσσιο αυτό περιβάλλον.

8/ Παράλληλα θα ενδιαφερόταν να επέλθει κάποια τροποποίηση στους κανόνες τραπεζοκομίας μέσω δημοσίων και ιδιωτικών ξενοδοχειακών σχολών και εγχειριδίων της σχετικής τραπεζοκομικής τέχνης (της γνωστής εστιατοριακής τέχνης) με σκοπό τη συμμόρφωση με τους κλασσικούς κανόνες ποιότητας της εστίασης ώστε η επιχείρηση σεβόμενη αυτούς να προάγει ταυτόχρονα την καινοτομία και την ποιότητα του service και να πράττει σύμφωνα με την τεχνολογία πχ θα πρότεινα αυτόματα ατσάλινα μπράτσα θαλασσοβραχίονες "σερβιτόρους" παραγγελιοεκτελεστές.

9/ Για το συγκεκριμένο περιστατικό οι αυτόκλητοι δημοσιογραφούντες ακόμα και γω να ερευνήσουν αν αυτή η καινοτομία είναι ένα κακό copy paste μια άλλης επιχείρησης που ανευρέθη με google search.. και κακώς η καλώς ανεπτύχθει..

Αυτά και πολλά άλλα fbφίλοι μου θα ήθελα να πω για το συμβάν τα οποία και θα διατηρήσω όσο διαρκεί η αναγνωρισιμότητα και αναγνωσιμότητα μιας συνηθισμένης φεισμπουκικής ανάρτησης και μάλιστα από share. Μετά θα τα φυλάξω κάπου αλλού και θα τα σβήσω γιατί κανένα δεν ενδιαφέρουν και είναι "φωνή βοώντος εν τη ερήμω".

Επίσης αν έριχνα μια ματιά στα όσα έχουν λεχθεί και γράφει σε νόμους και σχόλια για μια λεγόμενη προστασία των εργασιακών συνθηκών και δικαιωμάτων θα ήμουνα σίγουρος για την πλειοδοσία λόγων της κρατικής προστασιας αλλά μηδενικών έργων εκ μέρους της.

Με εκτίμηση χρ.ρου 2/7/2023.

Εις τον αφρό της θάλασσας
Εις τον αφρό της θάλασσας
μαγικό φιλί να σου σερβίρω
Μαζί με φύκια και μετ κορδέλες
Γαρίδες και σαρδέλες
Θάρθω να σε γαρνίρω..
Πολλοί συζητάνε στο καφέ
τα εργασιακά τους δικαιώματα
Καλώς αλλά και στο σωματείο πρέπει.







No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET