Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Πάμε Ερέτρια με Π.Α.Μίχα και Σ.Βασιλείου !



(Photo roumeliotis + πίνακες Βασιλείου)

Από ένα δυσεύρετο πόνημα 120 σελίδων «Ερετρικά» του Παύλου Α. Μίχα φιλολόγου, διάλεξα αυτή τη φορά πολύ ολίγα για να σας μεταφέρω "ποιητικά" όπως θάλεγε και η Ελένη Ουράνη "στην Ερέτρια… που είναι το γλυκό και απαλό τοπίο του μέσου Ευβοϊκού μιας θάλασσας γαρνιρισμένης γύρω γύρω με στολισμένα βουνά, που δίνουν το σχήμα λίμνης φωτισμένης με το διάφανο λαμπύρισμα του ωραιότερου μεσογειακού φωτός σε όλες τις αποχρώσεις, είτε στην Ανατολή είτε στην Δύση. Είναι το χρυσοπόρφυρο έως το γλυκό μωβ του ουρανού ή το βαθυγάλαζο ίσαμε το απαλό ουρανί, που σκορπούν έκσταση σ’ όποιον βρίσκεται εκεί. Και που φέρνουν οράματα αιώνων, που έχουν διαβεί από αυτό το τοπίο. Με καλλιτεχνικά δημιουργήματα, με λατρείες ωραίων θεών, που είναι ποίηση και με φιλοσοφία, που δίδασκε πως το αγαθό είναι καθαρώς πνευματικό, και το απόλυτο αγαθό συμπίπτει με την αλήθεια…
Στην Ερέτρια σαν θα πας, την ζωντανή τώρα, ως μελετητής ή και ως απλός εκδρομέας θα βρεις κάτι που θα σου χαϊδέψει την αίσθηση, τον νου ή την φαντασία, παρατηρώντας μελετώντας ή ρεμβάζοντας από την ακρόπολη ή το Πεζονήσι, από τον Μύλο ή τον Τύμβο, ή μέσα στους αρχαίους ναούς και άλλα κτίσματα. Στην Ερέτρια δεν βρίσκεται τίποτα το μεσαιωνικό που συχνά συναντάται στη λοιπή Εύβοια. Η υφή της είναι ή το σήμερα, ή πολύ παλιά ιστορία".

Θ’ αφήσω λοιπόν τον επισκέπτη έτσι μετέωρο τώρα, χωρίς περιγραφικές και ιστορικές περικοκλάδες να συνδυάσει περιηγητικά μόνος του, το σήμερα με το τότε, κατά την εκεί παραμονή του σε ένα από τα υπέροχα ξενοδοχεία της περιοχής. Για διαμονή φυσικά θα προτείνω ανεπιφύλακτα το ξενοδοχείο στο οποίο εργάζομαι: Το Negroponte Resort Eretria. Και επειδή η Ερέτρια πέρα από τις άλλες ιδιότητες της είναι σήμερα και μια πολύ χαλαρή πόλις θα ήθελα να σας το αποδείξω, σύντομα πιστεύω !

Χρήστος Ρουμελιώτης
24/3/2007 11:40:35 μμ

Υστερόγραφον
Ευχαριστώ τον Ερετριανό κ. Γουρνή Δημήτριο
που έθεσε υπό των οφθαλμών μου τα "Ερετρικά"
το ιστορικό αυτό Δοκίμιον του φιλ/γου Παύλου Α. Μίχα


FIND A JOB IN CAREER JET