Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Η χορτόπιτα με το μάτι του ζωγράφου

Του Αλέκου Φασιανού

"Τρώμε κάθε μέρα. Το φαγητό έχει μια ιεροτελεστία. Θυμάμαι πριν από χρόνια, τα χρόνια της ανέχειας, όταν ένα κομματάκι ψωμί έπεφτε κάτω στο δάπεδο, σκύβαμε, το φυσάγαμε και το τρώγαμε. Ενώ σήμερα με τις ιατρικές συμβουλές, θα το πετάγαμε στα σκουπίδια ως βρόμικο και φορέα μολυσματικών νόσων. Εν τούτοις, όμως, τρεφόμαστε χειρότερα από το παρελθόν, με τροφές ιδιαίτερα που έχουν γίνει βιομηχανικές και άνοστες.

Και πριν από εβδομήντα χρόνια που τα μέσα ήταν περιορισμένα, οι άνθρωποι ήξεραν να διαλέγουν τα καλύτερα εδέσματα, τα οποία μαγείρευαν με τόσο ωραίο τρόπο που έγλειφες τα δάχτυλά σου.

Στα χρόνια τα κατοχικά η γιαγιά μου μάζεψε χόρτα από το χώμα και με λίγο αλεύρι έκανε μια χορτόπιτα που την έψησε στο τζάκι με ξύλα, σ' ένα σιδερένιο τηγάνι. Λοιπόν τέτοια χορτόπιτα δεν ξανάφαγα. Ακόμη βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ λαούς της Αφρικής, πρωτόγονους, να πιάνουν ψάρια από το ποτάμι και να τα ψήνουν σε ένα φύλλο μπανάνας μαζί με διάφορα χορταρικά. Το αποτέλεσμα είναι ένα έδεσμα που για να το φας πρέπει να πας στο καλύτερο ειδικευμένο εστιατόριο.

Εχουμε αφθονία φαγώσιμων, αλλά όχι ποιοτικών. Μόνο γεμίζουμε την κοιλιά μας. Και χοντραίνουμε και ανοίγουμε μπόντι λάιν. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο πολιτισμός δεν συμβαδίζει με τη διατροφή. Οι διατροφικές συνήθειες καταστρέφονται από το διαρκή εκλεπτυσμό. Οπως και στις τέχνες και στα γράμματα. «Προτιμώ την τέχνη των φτωχών και των αγραμμάτων» είχε πει ο Τσαρούχης. Αυτοί δίνουν τον πολιτισμό. Είναι η αρχή των πάντων. Ας ζούμε λοιπόν με τις αρχικές ρίζες, γιατί είναι πάντα πολύ πιο κοντά στην αλήθεια της φύσης και της ζώης".

Αλέκος Φασιανός
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/08/2007

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET