Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Ραβανί - Καρυδόπιτα


(Φωτό ΧΡ)
Είμαι αφράτο και ευγενικό
Κατάγομε απ’ την ωραία Κω
Νησάκι του Αιγαίου ιατρικό
Πηγαίνω άριστα με παγωτό
Για πεσκέσι είμαι μοναδικό…
Καρύδι και κανέλα
Λεμόνι και βανίλια
Ουρανίσκο σαν αγγίξουν θολωτό
Στέλνουν και θεό στον έβδομο ουρανό !

Α. Έξι (6) ολοστρόγγυλοι πορτοκαλί, σαν ήλιοι το ηλιοβασίλεμα, κρόκοι αυγών κύλισαν βιαστικά μέσα στο κρατήρα. Αμέτρητοι κόκκοι ζάχαρης που όλοι μαζί έκαναν ένα (1) νερο-πότηρο τους σκέπασαν σαν χιόνι. Ο αναδευτήρας πήρε μερικές στροφές και οι άγλυκοι λατρευτοί κρόκοι τροποποιήθηκαν... Ένα πολύ συμπαθητικό ποτηράκι του λικέρ των 20τριών γραμμαρίων έφερε το πεντάστερο Μεταξά να συνδράμει στο σχηματισμό ενός θεϊκού πολτού. Δύο (2) πραγματικές βανίλιες από τη Πέργαμο του χάρισαν το άρωμά τους. Το φρέσκο καρύδι κοπανισμένο μέτρια (ένα [1] νεροπότηρο) προσέδωσε μαλακιά τραγανότητα !

Β. Παράλληλα ασπράδια έξι (6) αυγών μετατρέπονται σε αφρό (marègue). Σιμιγδάλι ψιλό ίσαμε ένα (1) νερο-πότηρο κι αυτό ανακατεύεται με baking powder (ένα φακελάκι). Δύο άσπρα χέρια χειρίζονται άριστα τα εργαλεία και τα υλικά παντρεύονται το θεϊκό πολτό…

Γ. Το ψήσιμο πραγματοποιείται σε ιδανικές οικο-γενειακές συνθήκες. Δεν το ενδιαφέρουν μοντέρνες κουζίνες εξεζητημένα εργαλεία-διαζύγια με την παράδοση. Ένας ηλεκτρικός φούρνος προθερμασμένος στους διακόσιους (200) βαθμούς και η ευχάριστη διάθεση της ζαχαροπλάστισας είναι ό,τι πρέπει. Ο πολτός κατά-κυριεύει ένα απλό αλουμινένιο κατά προτίμηση ταψί προαλειμμένο με βούτυρο φυτίνη 5 gr και χωρίς καν ν’ ανοιχτεί ο φούρνος περιμένει υπομονετικά να περάσουν σαράντα πέντε λεπτά για να δώσει αποτέλεσμα χρώμα, υφή και γεύση. Το παρακάτω καυτό σιροπάκι συναντά χλιαρό το ραβανί με το καρύδι.!

Δ. Το σιρόπι είναι χημεία σε δύο και ένα τέταρτο (2+ ¼) ποτήρια νερό :
Του πόθου και της γλύκας (ζάχαρη δύο [2]ποτήρια)
Της λήθης και της κανέλας (δύο-τέσσερα [2-4] ξυλάκια κανέλα)
Της φλούδας και του μυστηρίου (δύο-τρείς [2-3] φλούδες λεμονιού)

Ε. Μικρό ιστορικό: Ως δημιουργός του ραβανί φέρεται ένας Ιμπραήμ ζαχαροπλάστης στο Μαντράκι της πόλεως ΚΩ [1969]. Παραλλαγή του με κοπανισμένο καρύδι φέρεται η Κα Σοφία Κορδή - Πασσά που πέρασε από κεί. Το «ραβανί – καρυδόπιτα» είναι 5ντανόστιμο απλό και πρακτικό. Βγάζει ασπροπρόσωπη τη νοικοκυρά σε γιορτές, γενέθλια, επισκέψεις… Η Κα Γιάννα Χρήστου - Ρουμελιώτη έχει πάρει επαξίως τη σκυτάλη και ανωτέρω του γλυκού της η φωτογραφία !

Χρήστος Ρουμελιώτης
Ερέτρια, Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007
http://dokimos.over-blog.com
http://roumeliotis.blogspot.com

No comments:

FIND A JOB IN CAREER JET