Μια πραγματική συνταγή από το Ιχθυοπωλείο του Σταύρος (υ) Καλογερόπουλος (υ), Σποράδων 1, Κυψέλη. τηλ. 2108213277 . Καλημέρα σας. Θα τον βρείτε στο μαγαζί πρωί - πρωί, πάντα χαμογελαστό και καλοσυνάτο ! Φροντίδα ψαριών ο κ. Λάκης. Συνταγή:1 κιλό σαρδέλες Χαλκίδος. Χυμό από δύο (2) λεμόνια Ελλάδος. Ένα (1) φλυτζανάκι γνήσιο ελαιόλαδο Κορινθίας. Μία (1) κουταλιά μουστάρδα. Λίγο ρίγανη Μύστρου Ευβοίας. Αλατοπίπερο. Εκτέλεση: Ξαπλώνουμε τις σαρδέλες σ’ ένα ταψί αλουμινίου κατά προτίμηση και τις λούζομε με τα παραπάνω υλικά που εν τω μεταξύ αναμείξαμε. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο περί τα 20-25 λεπτά και καθόμαστε στο τραπέζι με ένα ουζάκι ή ένα κρασάκι και καλή παρέα να τις απολαύσουμε. Αντί για φούρνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τηγάνι όπου τις βράζουμε επί ένα περίπου τέταρτο.
Για την προβολή Χρίστος ο γείτονας!

«Το καλό φαγητό είναι αδιαπραγμάτευτη αξία! Είναι ένας σημαντικός παράγοντας των ανθρώπινων σχέσεων. Εχει σημασία πώς το επεξεργάζεσαι ή πώς το ξεφτιλίζεις. Στην ταινία λειτουργεί ως ένα μέσο για να εκφραστούν το πάθος, η αλληλεπίδραση μεταξύ δύο ανθρώπων, η ανάγκη να διεισδύσεις σε έναν άνθρωπο χωρίς λέξεις. Επίσης, το φαγητό μπορεί να μείνει στο μυαλό σου για πάντα αν φας κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Θεωρώ ότι οι σέφ είναι μεγάλοι καλλιτέχνες».




Σύμφωνα με το μύθο, η ομορφιά της Περσεφόνης θάμπωσε τον πανίσχυρο θεό του σκότους Πλούτωνα. Η γη άνοιξε και την κατάπιε. Αναζητώντας την, η Δήμητρα κατέφυγε στην Ελευσίνα.



No comments:
Post a Comment