Pages

Welcome !

Καλωσορίσατε στο Hotel Blog Info που έχει σχέση με το τουρισμό και την ξενοδοχία. Ο χώρος αυτός συγκεντρώνει τις λογοτεχνικές εντυπώσεις του γράφοντος, φωτογραφίες από το φιλικό και φυσικό περιβάλλον, στοιχεία από τον αρχαίο και το νέο πολιτισμό, την μαγειρική και ό,τι άλλο αξίζει να προβληθεί. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά περιλαμβάνουν links γενικού ενδιαφέροντος και ακολουθούν ενότητες με άλλα πολύ χρήσιμα links. Στο που πάμε και με ποιόν οι ετικέττες οδηγούν στους χώρους που εμπιστεύομαι για να εντυπώσουν ψήγματα εμπειριών καθώς και σε τόπους και μέρη της Ελλάδος όπου διακριθέντες στο γραπτό λόγο είδαν την Ελλάδα με διαφορετικό μάτι. Επισκεφτείτε και τα:
> http://roumeliotisxristos.blogspot.gr (Ποίηση)
> http://negropontedream.blogspot.com (Negroponte Eretria 5*)
> http://nestorionhotel.blogspot.gr (new)
> http://ekdromi-diamoni.blogspot.com (Eκδρομές Εύβοια)
> http://educationhotel.blogspot.com (Eκπαίδευση)
> http://hotelexperienceinfo.blogspot.gr (Hotel Εxperience)
> http://novusidea.blogspot.com (Marketing)
> http://kalokeri.blogspot.gr (Excursions)
> http://goldenmarathon.blogspot.com (Golden Coast)
> http://taxideftisbook.blogspot.com (Βιβλίο)
Επικοινωνία: novus.sales@gmail.com (e-mail)
Κιν. : +30 6973 021 194

Avantis Estate



Η Ιδέα: KTHMA ABANTIS : Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας τύπος που τον λέγανε «Χρόνο» που πήρε μια παραγγελία από τον Δία να φτιάξει ένα καλό κρασί. Αμέσως άρχισε να ψάχνει που θα βρει καλό τόπο να φυτέψει τις κλιματόβεργες και να κάνει τις εγκαταστάσεις. Όσο αφορά τον καιρό δεν τον απασχολούσε γιατί μπορούσε να τον επηρεάσει. Έστειλε λοιπόν τους ανιχνευτές του να του βρουν μέρος και αυτοί επέλεξαν την Εύβοια, τη γη των Αβάντων, που ήταν και το αγαπημένο νησί του Δία γιατί εκεί παραθέριζε κάθε καλοκαίρι (Ερέτρια). Έστειλε και τον Διόνυσο στην Αμερική να του φέρει ένα καλό υποκείμενο. Να λοιπόν και το Αβαντίς που ο κυρ-Χρόνος και με σύμβουλο τον Διόνυσο κατέστησε ένα τέλειο εργαστήριο οίνου και το όνειρο του Δία πραγματικότητα. Το παρέδωσε δε στην άξια οικογένεια του Μούντριχα η οποία αόκνως νυχθημερόν μοχθεί μέχρι σήμερα στη καλλιέργεια και τη παραγωγή του πιο ευγενούς αντιπροσώπου του ΕΥ ΖΗΝ !
Η επισκεψιμότητα του Kτήματος και η δοκιμή των προϊόντων του είναι από τα βασικά συστατικά στοιχεία φιλοξενίας των ιδιοκτητών – οινοπαραγωγών, και περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο παραγωγής, περιήγηση στο αμπελώνα που περιστοιχίζει το οινοποιείο, την υπόγεια κάβα των βαρελιών και ολοκληρώνεται και ολοκληρώνεται με την γευστική δοκιμή "παιχνίδι"των κρασιών του Κτήματος στο χώρο γευσιγνωσίας που χρονολογείται από το 1930.
Στο χώρο βρήκαμε να περιφέρονται διαχυμένες η ευτυχία, το γέλιο, η καλή διάθεση, η παρομοίωση, το καλαμπούρι, η γεύση, οι φιλοφρονήσεις, οι εξηγήσεις, η ποιότητα, τα χρώματα, τα αρώματα και πλήθος λεπτομερειών που αφορούν το θείο υγρό. Α ναι και ένα περίεργο «δοχείο» που μου έκανε τεράστια εντύπωση και που είχα να το δω από την εποχή των Ρωμαίων !
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης «έβρεχε» ερωτήσεις από τους «έχοντας απορίας». Ο Οινολόγος κ. Χρίστος καταπληκτικός ευρεσιτέχνης, παρουσιαστής, γνώστης όλης της ορχήστρας των γεύσεων, των χρωμάτων, των ποικιλιών και της οινοκουλτούρας ! Η Κυρία του Κτήματος κ. Λέγκα προς τιμήν της οποίας και το αντίστοιχο κρασί (πρέπει να είναι μονίμως ερωτευμένος ο άνδρας της με τη «Λέγκα») με την παρουσία της και τις οινολογικές της γνώσεις έδωσε άφθαρτο χρώμα στη γευσοσυνάντηση της 11ης Ιουνίου 2010 στην οποίαν πήραν μέρος κατά αλφαβητική σειρά : Γιάννης Σκουμπρής, Γιώργος Ντούρμας, Ηλίας, Ιωάννα, Κατερίνα, Νίκος Στράτης (*), Φώτης, Χρίστος, Χρίστος Ρουμελιώτης (εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Negroponte). (*)=Ιδιοκτησία.
Στο τέλος της συνάντησης έγινε τελετή απονομής βραβείου ποσοτικώτερου «οινοπωλητή» του κυρίου Γιώργου Ντούρμα ο οποίος διαπρέπει στο Negroponte Resort Eretria 5* χώρου κατ’ εξοχήν αγαπημένου του οίνου ΑΒΑΝΤΙΣ και πακέτων δώρων κρασιού στους επισκέπτες ! Ω ! Τι ευτυχία ! Σ' ευχαριστώ "Αγιε μου Χρόνε" Ραντεβού τον Αύγουστο ! στ' αμπέλι!

1 comment:

greece_traveller said...

Αλοίμονο που δεν θα είχε όλη η Ελλάδα εύγευστα κρασιά. Λόγω του κλίματος που έχουμε στη Μεσόγειο, ευδοκιμεί η οινοπαραγωγή. Θεωρώ ότι πολύ ωραίο κρασί έχει και η Σαντορίνη, ένα απο τα αγαπημένα μου νησιά. Γι'αυτό άλλωστε ξεκίνησα και ένα blog για το συγκεκριμένο νησί. Ρίξτε του μια ματιά αν θέλετε http://santorini-hotels.blogspot.com/

FIND A JOB IN CAREER JET