Εν τάχει περί Κακοβάτου.
Το όνομα παραπέμπει σε πυκνή βλάστηση, δύσκολο πέρασμα και τα συναφή όπως συχνά αρμόζουν στις πεδιάδες της παράλιας Πελοποννήσου. Κάθε άλλο όμως σήμερα σημβαίνει το αντίθετο καθώς η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Ο σιδηρόδρομος παρέμεινε "κακόβατος" καθώς εγκαταλήφθει από τους "ειδικούς".. Οι γραμμές φορτωμένες χορτάρια και βάτα καθώς και ο ετοιμόροπος σταθμός παραμένουν για ..εικαστικούς ή φωτογραφικούς λόγους..
Οι εντυπώσεις από την επίσκεψη του χωριού είναι άριστες.. Η πλατεία, τα μαγαζιά, τα λουλουδοφορτωμένα μπαλκόνια, οι με τις μωβ καμπανούλες στεφανωμένοι φράκτες, τα πέτρινα σπίτια είναι γεμάτα αγάπη, χελιδονοφωλιές και χρώμα. Οι κάτοικοι φιλόξενοι και γλυκύτατοι. Σίγουρα έχουν καλλιτεχνικές φλέβες και οικολογικές ευαισθησίες γιατί έτσι δείχνουν τα έργα τους. Κάπου στο κέντρο βρίσκεται και ο πολιτιστικός τους σύλλογος και κοντά στην εκκλησία το αγροτικό ιατρείο..
Απο τις προσωπικότητες του χωριού γνωρίσαμε την οικοδέσποινα κυρά Γλυκερία ιδιοκτήτρια του καφενείου "Ελληνικόν" και φωτογραφίσαμε τα έργα της εγγονής της 'Εφης (βλέπετε φωτογραφίες) τηλέφωνο +302625033877.
Η κυρία Ελένη Κάππου διαχειρίζεται τα http://www.kakovatos-studios.gr τα οποία σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα για διαμονή. Φιλόξενο περιβάλλον, λουλούδια, καθαριότητα, χρώματα και άνεση. Η θάλασσα 300-400 μέτρα. Απειρες δυνατότητες τοπικών εκδρομών. Τηλέφωνα: +306955185855, e-mail: info@kakovatos-studios.gr, +302625032559
Η απόδραση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο της www.ansa.gr τηλ. +302109216304, Συγγρού 27Β, Αθήνα.
No comments:
Post a Comment